Akadémia | 2024. szep. 13.

Beharangozó: - Veszprémi KKFT - Veszprém Handball Academy

Veszprémi rangadót rendeznek szombaton az NB I/B-ben
Az NB I/B bajnokság 2. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata a Veszprémi Kézilabda KFT otthonába látogat. A mérkőzés szombaton 17:00-kor veszi a veszprémi Sportcsarnokban.
 
U21-es csapatunk múlt héten a Vecsési KKFT ellen lépett pályára, és bár a fiúk végig szépen helytálltak, a pontszerzés sajnos elmaradt. Ezen a héten a Veszprémi Kézilabda KFT lesz az ellenfél, akik tavaly még az NB I-ben szerepeltek. Az előző szezonban két alkalommal is megmérkőztünk a Veszprémi KKFT U21-es csapatával, ahol egy győzelmet (25:35) és egy döntetlent (23:23) értünk el ellenük. Jelenlegi ellenfelünk múlt héten a Százhalombatta ellen lépett pályára, ahol idegenben 7 gólos vereséget szenvedtek.


Szombaton akár több ismerős arccal találkozhatunk, hiszen volt akadémistáink közül Markovics Patrik, Majczán Dávid és Szabadi Zsolt is tiszteletét teheti a mérkőzésen. Emellett U21-es csapatunk korábbi vezetőedzője, Dinko Dankovic, a Veszprémi KKFT trénereként vezeti a hazai együttest

Csapatunk jelentős átalakuláson esett át: 11 játékos távozott, míg 12 új játékossal töltöttük fel a keretet, köztük 5 saját nevelésű tehetséggel és 7 akadémián kívüli igazolással.

Távozók: Barna János Dániel (Veszprém Handball HC),  Bene Zsombor Soma (Budai Farkasok - Rév) Bőti Dominik (QHB-Eger), Czabula Huba (QHB-Eger) Füry Félix  (TSV Ottobeuren Handball - Németország) Győri Nándor (NEKA) Jajic Damjan (Falken HSG Bieberau/Modau - Németország) Sisa Rajmond (VfL Fredenbeck - Németország) Szabó Tas, (KK Ajka KFT), Végh Bálint (Veszprém Handball Club), Tóth Mihály (Rákosmente), Viski Szabolcs (Balatonfüredi KSE).

Érkezők: 
Horváth Péter (Csurgói KK), Janowszky Soma (NEKA), Kardos Márton Csaba (NEKA), Szabó Levente (NEKA), Török-Vida Zsombor (Veszprémi Kézilabda KFT).
Saját nevelésű játékosaink közül: Adam Dopjera (U18), Apró Botond (U20), Birnbauer Zsombor (U20), Edwards Benjámin Glenn (U20), Fenyő Jordán (U20), Gáncs-Pető Máté (U20), Szentner András (U18), Szujó Zsombor (U20), Várady - Szabó László (U20).
 
NB I/B-s keretünk beállója, Török-Vida Zsombor  osztotta meg gondolatait a Veszprémi Kézilabda KFT elleni mérkőzést megelőzően: 


 
Tombor Csaba így nyilatkozott az szezon második bajnoki fordulója előtt: "Úgy gondolom, hogy szombati mérkőzésen nem mi számítunk az esélyesebb félnek, de ennek ellenére célunk, hogy javítsunk az eddigi formánkon. A védekezésre szeretnénk különösen nagy hangsúlyt fektetni, mert így esélyünk van meccsben maradni, emellett próbáljuk megtalálni a módját, hogy áttörjük az ellenfél agresszív védelmét. Tudjuk, hogy ellenfelünk több tapasztalt, NB I-et megjárt játékossal rendelkezik, de ha okosan és fegyelmezetten játszunk, akkor akár pontot is szerezhetünk. Annak ellenére, hogy a felkészülésünk során kevesebb játékossal dolgozhattunk, igyekszünk napról napra előrelépni. A legfontosabb a kemény munka, és a fejlődés, ami az edzéseken már kezd látszódni – ezt szeretnénk a pályán is megmutatni."

Dinko Dankovic, a Veszprémi KKFT csapatának vezetőedzője is megosztotta gondolatait a találkozó előtt:
"A következő bajnokin egy Veszprém elleni összecsapás vár ránk. Úgy látom, hogy mindkét csapat jelentős fiatalításon ment keresztül a tavalyi szezonhoz képest, így izgalmas és kiélezett párharcra számíthatunk. Az alapozásunk jól sikerült, több mérkőzésen is megmutattuk, mire vagyunk képesek, és miben tudunk még fejlődni. Készülünk a mérkőzésre, tiszteljük az ellenfelet, de az a célunk, hogy szép és eredményes játékkal, kihozva magunkból a maximumot a legjobb formánkat mutassuk meg."

A szombati összecsapáson Juhász Dániel és Rontó Ádám  fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Babiczky TIbor és Hargitai Gábor és lesznek.

2024 szeptember 14. | 17:00 | NB I/B 2. forduló | Veszprémi Kézilabda KFT - Veszprém Handball Academy U21 | Sportcsarnok, Veszprém
 

PARTNEREINK