Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U21
39
DEAC
30
NB I/B Férfi
(29. forduló )
Máj. 17. Péntek, 17:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Játékvezetők:Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár
Az NB I/B bajnokságban 29. fordulójában A Veszprém Handball Academy a DEAC csapatát fogadta a Veszprém Arénában. A mérkőzést a hazai alakulat kezdte meg és a Füry, Barna, Czabula, Bene, Bőti, Balogh támadósorral állt fel a Veszprém. A kapuban Győri Nándor kezdett. A találkozó első gólját Czabula Huba passzából Barna János Dániel szerezte, majd Füry Félix is betalált szélről. (2:0 2.perc) A vendégeknek 4 percre volt szüksége, hogy bevegyék Győri Nándor kapuját, átlövésből volt akadémistánk Almásy Richárd volt eredményes. A következő percekben a DEAC magára talált, de Barna Dániel átlövés góljaival nem tudott mit kezdeni a debreceni kapu, ami után az ellenfél edzője ki is kérte első idejét. (10:5 11.perc) A pár perc pihenő jót tett a feketéknek, 3 támadás után 2-re tudták ledolgozni hátrányukat. (10:8 15.perc) Egy újabb debreceni gól után Carlos Pérez is kikérte első idejét. Az első félidő derekához érve maradt az 1-2 gólos differencia a csapatok között azonban egy hetesből szerzett gól után a vendégek kiegyenlítettek. (12:12 21.perc) A Veszprém ekkor magára talált, Szabó Tas és Jajic Damjan gólja újra 2-re növelte az előnyt. (15:13 23.perc) Az utolsó 5 percben a Veszprém játéka bizonyult hatékonyabbnak, így 5 gólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. (20:16 30.perc)

 A második félidőben a pirosak ott hagyták abba, ahol az elsőt befejezték, Füry Félix, Jajic Damjan, Balogh Botond és Hoffmann Balázs góljai már a 25.-et jelentették az akadémistáknak. (25:18 36.perc) A következő percek a kemény védekezésről volt nevezetes. A csapatok csupán 2-2 alkalommal tudták bevenni egymás kapuját, majd Hoffman Balázs labdaszerzését és 2. gólját követően már 8 volt a különbség. A második félidő feléhez érve a differencia nem változott a csapatok között, Balogh Botond labdát szerzése után Hoffmann Balázs talált újra az üres kapuba. 9 gólos veszprémi vezetésnél a DEAC edzője második idejét kérte ki. (33:24 47.perc) Kemény fókuszált védekezés jellemezte a két együttest a következő percekben, a 8 gólos különbség maradt, majd ekkor Tóth Mihályt Reidmár Dominik váltotta kapuban. A 27.percben Reidmár Dominik üres kapus találatával beállította a 10 gólos különbséget. (37:27. 57. perc) Az utolsó percekre a sérüléséből visszatérő Janowszky Botond érkezett a pályára, majd egy gyönyörű 1 az 1 elleni szituáció után meg is szerezte első gólját, ami végül az utolsó veszprémi lövést jelentette Az utolsó másodpercekben még Almásy Richárd szépíteni tudott, ezzel beállítva a 9 gólos hazai győzelmet. (39:30 60.perc).
Carlos Pérez | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U21 
"Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, szép teljesítményt nyújtottak a fiúk. Az első félidőben nehezen indult el a játékunk, úgy éreztem hiányzott a srácokból a motiváció, ami az eredményen is meglátszódott. Azonban a második játékrészben egy sokkal agresszívabb védekezéssel tértünk vissza, hatékonyabb támadójátékkal operáltunk, amivel sikerült magabiztos és megérdemelt győzelmet aratni. Úgy gondolom ez egy szép búcsú volt az idei szezon hazai küzdelmeitől. "
 
Mándi Norbert | vezetőedző, DEAC
"Úgy gondolom, hogy a mérkőzés során két arcunkat mutattuk meg. Az első félidőben jobban érvényesült az, amit szerettem volna látni: hatékonyan támadtunk, és öröm volt látni, hogy a 7 a 6 elleni játékunkra nem igazán tudtak válaszolni. Azonban, amivel elégedetlenebb voltam, az a második félidőben mutatott teljesítményünk. Nagyon sok technikai hibánk volt és sok labdát adtunk el, amit az ellenfél maradéktalanul kihasznált. Úgy gondolom, hogy a végső eredmény nem tükrözi reálisan a két csapat közötti különbséget, de az első félidőben mutatott játékkal alapvetően elégedett vagyok, és ezt a formát kellene legközelebb a második félidőre is átültetni."

PARTNEREINK