OTP Bank-Pick Szeged U21
22
Veszprém Handball Academy U21
26
NB I/B Férfi
(28. forduló)
Máj. 02. Csütörtök, 16:00
Pick Akadémiai Csarnok | Szeged
Játékvezetők:Győr Ádám, Hadas Dávid Sándor
Az NB I/B bajnokság 28. fordulójában a OTP Bank-Pick Szeged U21 a Veszprém Handball Academy csapatát fogadta. A mérkőzést a hazaiak kezdték és a Bőti, Damjan, Bene, Balogh, Szabó, Végh védősorral állt fel a Veszprém. A kapuban Tóth Mihály kezdett. A találkozó első támadásából, átlövésből szereztek gólt a kékek, viszont a másik oldalon Szabó Tas kiharcolt hetesét Czabula Huba értékesítette. Tóth Mihály ezután óriásit védett és Szabó Tas is megszerezte első gólját, de a Szeged egyenlített. (2:2 3.perc) A csapatok gyors tempót diktáltak a mérkőzésen, de több technikai hiba is bele csúszott a játékba, így 6 perc leforgása alatt 1-1 gól született. (3:3 9.perc) Szabó Tas percei következtek a mérkőzésen 3 gólját követően 3-ra növelte a veszprémiek előnyét, de a következő védekezés során 2 percet kiállítást kapott.  2 és fél perccel később Végh Bálint, majd Bene Zsombor is a kiállítás sorsára jutott, így emberelőnyben támadhatott a hazai csapat (4:7 15.perc) Miután leteltek a kiállítások és csak 1-1 gól született minkét oldalon, a szegediek kikérték első idejüket.  Az első félidő derekán a 2-3 gólos veszprémi előny megmaradt a csapatok között, azonban a szegediek az első félidő végén 1-re tudták lefaragni hátrányukat, ekkor Carlos Pérez időt kért. (10:11 27.perc) Az utolsó 2 percre fordulva Bene Zsombor góljára, beállóból válaszoltak a hazaiak, majd Bőti Dominik kapott 2 perces kiállítást. Tóth Mihály védése és Balogh Botond találata újra 2-re növelte a különbséget. Egy eredménytelen időntúli szabaddobás után pedig 11:13-os vendég vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. (11:13 30.perc)
 
A második félidőt a veszprémiek kezdték meg, Végh Bálint helyére Füry Félix, Bőti Dominik helyére Hoffman Balázs érkezett, illetve Tóth Mihályt Győri Nándor váltotta a kapuba. A vendégek Szabó Tas átlövésével egyből be is találtak majd Jajic Damjan üres kapus gólja már a 15.-ik találatát jelentette a pirosaknak. (11:15 33. perc) A Szeged ekkor válaszolt, de Füry Félix két alkalommal is büntetett szélről. A Veszprém hatékony volt a szegedi kapu elött, Hoffmann Balázs után Balogh Botond is eredményes tudott lenni, majd Czabula Hubát Apró Botond váltotta támadásban. (15:19 41.perc) A kékek 3 gólra faragták le hátrányukat, de Győri Nándor hetes védése és Szabó Tas gólja a szegediek döntetlenről szóló álmait kezdték szerte foszlatni. A második félidő felénél a szegediek 46-os számmal játszó játékosa összeszedte harmadik kétpercét is, ezzel a piroslapos kiállítás sorsára jutva. 10 perccel a vége elött Carlos Pérez kikérte második idejét is. A pár perc pihenő egyelőre úgy tűnt a mérkőzés képén nem változtatott. A csapatok közötti 3-4 gólos differencia maradt az utolsó 5 perchez érve is (20:23 25.perc) Szeged visszakapaszkodott 1 gólra, de Szabó Tas kiharcolt hetesét Czabula Huba értékesítette, így újra kettő volt a különbség. (22:24 57.perc) Hoffman Balázs labdaszerzését követően be is talált a kapuba, majd egy belemenés következtében újra a Veszprém támadhatott a 4 gólos különbségért. Egy gyönyörű akció után szélről Végh Bálint volt eredmény, ezzel beállítva a találkozó 22:26-os végeredményét. (22:26 60.perc)

Szabó Levente | vezetőedző, OTP Bank-Pick Szeged U21 csapat
Gratulálok a Veszprém csapatának, úgy gondolom, hogy az egész találkozón uralni tudták a játékot és egy ilyen mérkőzésen ennyit számít a tapasztalat meg a rutin. 22-23-as eredménynél emberelőnyben támadhattunk, de az egyenlítés nem sikerült. Még érezhetően nagyobb falat ez a bajnokság ezeknek a fiataloknak, de nem csüggedünk dolgozunk tovább és szép eredménnyel szeretnénk zárni a szezont további részét.
 

Carlos Pérez | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U21 csapat
Gratulálok a fiúknak a Szeged elleni győzelemhez. Úgy gondolom szép teljesítményt nyújtottunk és egy ilyen fontos rangadón megtudtuk mutatni, hogy még mindig van bennünk elszántság és akarat. Bár még van vissza 2 forduló, külön öröm számomra, hogy ezzel a győzelmünkkel megszereztük hivatalosan is a bajnokság második helyét, amihez óriási gratuláció jár a fiúknak és Dinko Dankovic-nak. Az a munka, ami bele lett téve ebbe a csapatba és amilyen eredményt elértünk az nélküle nem valósulhatott volna meg. A maradék két fordulóban pedig élvezni szeretnénk a játékot, és méltóképpen lezárni az idei szezont.

PARTNEREINK