Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U21
30
Budai Farkasok-Rév
30
NB I/B Férfi
(25. forduló)
Ápr. 12. Péntek, 19:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Játékvezetők:Fekete Tamás, Hajdu Tamás
Az NB I/B bajnokság 25. fordulójában a Veszprém Handball Academy csapata a Budai Farkasok Rév-et fogadta a DEVM Csarnokban. A mérkőzés a vendégek támadásával indult és a Végh, Barna, Szabó, Bene, Balogh, Bőti védősorral állt fel a Veszprém. A kapuban Tóth Mihály kezdett. A Budai Farkasok góllal kezdték meg a találkozót és második támadásukból is gólt tudtak szerezni. Azonban Barna János Dániel ekkor válaszolni tudott a túloldalon, majd Czabula Huba hetesből egyenlített. (2:2 4.perc) Mind két csapat kemény tempót diktált, de a Veszprém két átlövés gólból és hetesből is eredményes tudott lenni, így 1 góllal megtudott lépni. (5:4 8.perc) A vendégek erre válaszolni tudtak a Veszprém kapuja elött és Bene Zsombor a 2 perces kiállítás sorsára jutott. Az akadémistáknak nem tett jót az ember hátrány, pár perc leforgása alatt a Budai Farkasok meg tudtak lépni 2 góllal (6:8 14.perc) Az akadémisták a beállós játékot erőltették, amiből ki is harcoltak egy két perces kiállítást, majd Jajic Damjan talált a kapuba. A hazaiak hiába próbáltak csökkenteni hátrányukon, a Farkasok ekkor tartották a két gólos különbséget és következő akciójuknál már 3-ra növelték előnyüket. (8:11 16.perc) A következő percekben a Veszprém magasabb sebességbe kapcsolt az első félidő derekán sikerült Végh Bálint góljával kiegyenlíteniük, ekkor a vendégek edzője időt kért. A pár perc pihenő egalizálta a két csapat közti különbséget, de Bene Zsombor góljával a Veszprém átvetette a vezetést az első játékrész vége elött. A vendégeknek jött ki jobban a lépés, és 1 gólos Budai Farkasok előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. (15:16 30.perc)

A Veszprém kezdte meg a második félidőt, de Bőti labdavesztése után gyorsan magukhoz ragadták a labdát a vendégek, amiből eredményesek is tudtak lenni. Erre hétméteresből Czabula Huba válaszolt. A csapatok gyors támadásokkal próbáltak operálni, így több gól is esett a következő percekben. Tóth Mihály védései igyekeztek megállítani a Budai Farkasok akcióit és Szabó Tas betöréses góljával sikerült egyenlíteni (23:23 41.perc) A következő időszak Barna János Dániel góljairól maradnak emlékezetesek, fiatal átlövőnk többször tudott eredményes lenni, majd egy két perces kiállítást is kiharcolt. Azonban a Budai Farkasok játéka hatékonyabbá vált. Szélről és beállóból tudták bevenni Tóth Mihály kapuját, amivel 3-ra növelték előnyüket. (25:28 48.perc) Dinko Dankovic kikérte második idejét, amivel látszólag hatékonyabbá tette csapata, játékát. Barna János Dániel betörésből, Czabula Huba hetesből volt eredményes, amiből visszahozta a Veszprémet 1 gólra. (27:28 52.perc) Az utolsó 5 perchez érve Balogh Botond harcolt ki egy hét méterest, amit Czabula Huba értékesített, de a Budai Farkasok újra szélről tudott eredményes lenni, ezzel esélyt sem adva az akadémistáknak az egyenlítésre. Ekkor Dinko Dankovic kikérte utolsó idejét is (28:30 57.perc) Bene Zsombor nem hibázott, 1gólra jöttek fel ismét a veszprémiek és egy vendég hiba után a Veszprém a döntetlenért támadhatott. Barna János Dániel passzából Szabó Tas fejezte be góllal az akciót, így az akadémisták kiegyenlítettek. Az ellenfél edzője 27 másodperccel a vége elött időt kért. Az utolsó akció gólt már nem eredményezett, így a fiúk 30-30 döntetlennel fejezték be a Budai Farkasok elleni találkozót. (30:30 60.perc)
Dinko Dankovic | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U21 csapat
Gratulálok az ellenfélnek és a mi csapatunknak egyaránt. Úgy gondolom egy szuper és izgalmas mérkőzésen léptünk pályára és a mutatott játék alapján az 1-1 pont megérdemelt volt mind a két csapat számára. Fontos volt, hogy a srácok felszabadultan játszanak az egész mérkőzés folyamán és örülök, hogy ez meg is mutatkozott pályán. Dolgozunk tovább és szeretnénk még több tapasztalatot szerezni a bajnokság hátralévő részében.

Ifj. Kiss Szilárd | vezetőedző, Budai Farkasok - Rév
A pénteki bajnoki nem egy szokványos mérkőzés volt, hiszen sajnos egy szomorú tragédia árnyékolta be a találkozót. Szeretnénk megköszönni a Veszprémnek azt a nyitottságot és rugalmasságot, amit a mérkőzés kapcsán tanúsítottak számunkra. Azt gondolom, hogy a történtek ellenére is jól játszottunk. Veszprémben ilyen fiatalos és gyors csapat ellen sosem könnyű pályára lépni, de szerintem hatékonyan tudtunk játszani a kapujuk elött. A végén megvolt az esélyünk a győzelemre ezáltal a két pont megszerzésére is, de összeségében azt gondolom, hogy igazságos döntetlen születtek és ennek az 1 pontnak is ilyen helyzetben örülnünk kell.

PARTNEREINK