Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U21
32
Optimum Solar - Békési FKC
25
NB I/B Férfi
(23. forduló)
Már. 30. Szombat, 15:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Játékvezetők:Hornyik Zsolt, Zőrgő Róbert

Az NB I/B 23. fordulójában a Veszprém Handball Academy az Optimum Solar - Békési FKC csapatát fogadta a Veszprém Arénában. A mérkőzést a hazai csapat kezdte meg és a Végh, Barna, Balogh, Czabula, Damjan, Bőti támadósorral állt fel a veszprémi alakulat. A kapuban Tóth Mihály kezdett. Az akadémisták első támadásukból nem tudtak gólt szerezni, azonban a Békés sem tudta bevennie Tóth Mihály kapuját. A találkozó első gólját Bene Zsombor szerezte meg a második perc végén (1:0 2.perc) Jajic Damjan góljára a békéseik válaszoltak a másik oldalon, de Barna János Dániel kiharcolt egy hetest, amit értékesíteni is tudott. A következő percek Jajic Damjan ziccer góljairól és Tóth Mihály védéseiről volt hangos, de az különbség nem változott a csapatok között (5:4 11.perc) A Békés játékába az első félidő felénél több technikai hiba is csúszott, amit Balogh Botond és Bene Zsombor meg is büntettet a másik oldalon. Barna János Dániel gólt érő lövése és Dinko Dankovic idő kérése után Szabó Tas befutásos gólja már 4-re tudta növelni a veszprémi előnyt. (12:8 19.perc) Ekkor ellenfelünk visszatudott kapaszkodni a mérkőzésbe és a következő percekben 4 gólnak köszönhetően ki is egyenlítettek. A veszprémi oldalról sajnos ezután sem változott a mérkőzés képe, a Békés átvette a vezetést és egy sikertelen hazai akció után az ellenfél edzője is kikérte első idejét az játék 25.percében (12:13 25.perc) Az első félidő végén a Veszprém magára talált és rendezte sorait, Barna János Dániel Czabula Huba és Bene Zsombor góljának köszönhetően 2 gólos Veszprém előnnyel pihenőre a csapatok. (15:13 30.perc)

A második játékrész Bene Zsombor és Szabó Tas góljával kezdődött, amire az ellenfél Tóth Mihály védésének köszönhetően csak egyszer tudott válaszolni. (17:14 33.perc) A 37.percben Végh Bálintot a jobbszélen Füry Félix váltotta, aki a bizalmat góllal hálálta meg.  A következő percekben 1-1 gól esett mindkét oldalon, majd a 43.percben a Békés edzője kikérte második idejét.  (22:18 43.perc) A veszprémiek szépen megtartották előnyüket. Barna János Dániel 1 az 1 ellen játéka úgy tűnt működött és 26 góljukkal már 5-re növelték a különbséget. (26:21) Tóth Mihály 13.-ik védését mutatta be a mérkőzésen majd Bőti Dominik és Barna János Dániel gólja után az ellenfél utolsó idejét is kikérte. 7 gólos hátrányban támadhatott a kék mezes békési csapat és a labda a veszprémi kapuban landolt, de Bene Zsombor kapufás lövésével válaszolni tudott. Az ellenfél átlövésből és beállóból próbálta bevenni az akadémisták kapuját, de a Veszprém magabiztos volt a békési kapu elött. Tóth Mihály védései nem engedték közel eredményben az ellenfelet, a mérkőzés vége elött Dinko Dankovic kikérte második idejét. (30:23 54.perc) A találkozó utolsó perceire Apró Botond kapott ismét játéklehetőséget támadásban. A meccs végül egy békési akcióval zárult, így a Veszprém egy magabiztos győzelmet aratott a Optimum Solar - Békési FKC ellen. (32:25 60. perc)
 
Dinko Dankovic | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U21 csapat
Gratulálok a fiúknak a szombati teljesítményükhöz. Látszott a srácokon, hogy motiváltan játszottak az egész meccsen és megakarták mutatni a Békésnek, hogy képesek ellenük is pontokat szerezni. Szerintem ez volt az a plusz, ami miatt megtudtuk nyerni a mérkőzést.
 
Padla József | vezetőedző, Optimum Solar - Békési FKC
Gratulálok a veszprémi csapatnak, megérdemelten győzött hazai pályán. Sok sérüléssel küzdöttünk és ez a második félidőben az eredményben is meglátszott! Támadásban sok ziccer kimaradt így nem tudtuk tartani a szoros végjátékhoz szükséges eredményt! Remélem véget ér ezzel a vereséggel a hullámvölgy amiből fontos kilábalnunk!

PARTNEREINK