Tatai AC
27
Veszprém Handball Academy U21
32
NB I/B Férfi
(22. forduló )
Már. 23. Szombat, 18:00
Güntner Aréna | Tata
Játékvezetők:Barna Viktor Bálint, Kovács Bence
Az NB I/B 22. fordulójában a Tatai AC a Veszprém Handball Academy csapatát fogadta a Güntner Arénában. A mérkőzést a vendégek kezdték és a Bőti, Damjan, Balogh, Czabula, Barna, Füry támadósorral állt fel a Veszprém. Kapuban Tóth Mihály kezdett. A találkozó első támadása egy sikertelen veszprémi akciót eredményezett, amit a Tata a második oldalon meg is büntetett. A válasz Jajic Damjan gyors góljával meg is érkezett így a pirosak egyenlíteni tudtak, majd Bőti Dominik szélső góljával át is vették a vezetést. (1:2 4.perc) Tóth Mihály dupla védése ekkor nem engedte a második tatai labdát a kapuba, majd Barna János Dániel gólja már a harmadikat jelentette a Veszprémnek. Mind a két csapat kemény védekezést tanúsított és a kapusok is szép védéseket mutattak be, így a játék ezen részét gólcsend jellemezte. Ezt Jajic Damjan törte meg majd Bőti Dominik góljával sikerült 3 góllal is elmennie az Akadémistáknak. A hazai csapat ezután úgy tűnt magára talált és hiába Tóth Mihály védései, egy ziccer és két hetes góllal újra egyenlő volt az eredmény (13. perc 6:6) Az első félidő felénél Füry Félix két kapuba találó lövését követően volt akadémistánk, Körtélyesi Zoltán hozta vissza egy gólos hátrányra a Tatát, de Barna János Dániel ezt meg is bosszulta a hazai kapu elött. 3 gólos veszprémi vezetés után a Tata edzője kikérte első idejét. (8:11 22.perc) Az első félidő utolsó két percében Bene Zsombor talált kapuba, majd Tóth Mihály védésével és Barna János Dániel háló szaggató lövésével 5 gólos veszprémi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok (10:15 30.perc)

A második játékrészt a Tatai AC kezdte és első két támadásukat sikeresen tudták befejezni, azonban Czabula Huba hetes gólja újra 4-re növelte az akadémisták előnyét. A következő percek is veszprémi pillanatokat hozott Barna János Dániel középről, Füry Félix pedig szélről volt eredményes. (13:19 35.perc) Bene Zsombor 2 percre történő kiállítása jót tett a Tatának és miután három gólra le tudtál dolgozni hátrányukat Dinko Dankovic időt kért. (16:19 39.perc) A következő percekben a különbség nem változott, 3 gólos veszprémi vezetéssel támadhatott a Tata. A hazaiak a második félidő feléig tudták magukat tartani az eredményhez, majd a fáradás jeleit mutatva Jajic Damjan és Sisa Rajmond is megszerezte a labdát, ezzel pedig Barna János Dániel újra 6-ra növelte az előnyt. Ekkora a Tata edzője kikérte második idejét (21:27 50.perc) A pár perc pihenő nem segített azonban a hazaiakon, Füry Félix két gólja már a 29. veszprémi gólt hozta el a mérkőzésen. (22:29 53.perc) Az utolsó 10 perc kiegyenlített játékot hozott, a kapuban Tóth Mihályt Reidmár Dominik váltotta majd a pályán második NB I/B-s mérkőzését játszó Apró Botondot köszönhettük. Az 58.percben még kaput talált egy tatai hetes lövés, majd a Veszprém 2 Bene Zsombor góllal visszaállította a 6 gólos különbséget. A mérkőzés utolsó támadása egy hazai góllal zárult így 27:32-re nyerte meg a csatát a Veszprém Handball Academy (27:32 60.perc)
Márton Ádám | vezetőedző, Tatai AC
Gondoltuk, hogy nehéz mérkőzés lesz a Veszprém elleni. Reménykedésre adott okot számunkra, hogy két alap emberét nélkülöznie kellett a fiataloknak, azonban sajnos ez sem könnyítette meg a dolgunkat. Irányítóink játék szervezésben nem voltak most a helyzet magaslatán és hiába volt a meccs elején jó kapusteljesítményünk, a Veszprém kapusát mondhatom azt is, hogy rommá löttük ezzel őt naggyá téve. Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, azt csak részben láttam viszont a pályán. Több ziccer kimaradt és eladott labdáink is voltak, így pedig nehéz lett volna pontot szereznünk ellenük.

Dinko Dankovic | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U21 csapat
Gratulálok a fiúknak a 2 pont megszerzéséhez. A Tata elleni találkozón úgy gondolom megmutattuk, hogy milyen, amikor szép játékkal és jó csapatszellemmel tudunk megérdemelt győzelmet aratni. Voltak javítandó hibáink, de összeségében szép teljesítményt nyújtottunk és dolgozunk tovább, hiszen szeretnénk továbbra is az előkelő helyek egyikét elérni a bajnokságban.

 

PARTNEREINK