Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U21
36
ÓAM - Ózdi KC
30
NB I/B Férfi
(18. forduló)
Feb. 17. Szombat, 18:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Játékvezetők:Gál László, Ludvig Benedek Dezső
A Férfi NB I/B 18. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata az ÓAM Ózdi KC együttesét fogadta a Veszprém Arénában. A mérkőzést a hazaiak kezdték és a Füry, Barna, Czabula Janowszky, Hoffmann támadósorral álltak fel. A kapuban Győri Nándor védett. A Veszprém első támadása góllal zárult amit Balogh Botond értékesített, majd a vendégek első lövését Győri Nándor tudta hárítani. MInd a két csapat gyors lerohanásokkal igyekezett nyomást gyakorolni az ellenfélre, így az első percek kiegyenlített játékot mutatott. (2:2 4.perc). Az ózdi csapat intenzívebb sebességbe kapcsolt és sikerült 2 góllal át venniük a vezetést, de ekkor Czabula Huba és Janowszky Botond gólja az egyenlítést jelentette a Veszprémnek. (4:4 8.perc) A hazaiak Balogh Botond beállóból szerzett góljából újra átvették a vezetést, majd Barna Dániel passzából Hoffmann Balázs volt eredményes. Az ózdiak bár átlövésből és szélről is gólt tudtak szerezni, a két gólos különbségen nem tudtak változtatni. (10:8 15.perc) A Veszprémnél ekkor Balogh Botondot Sisa Rajmond váltotta a beállós pozícióban, aki góllal hálálta meg a lehetőséget. Az akadémisták 3 góllal is el tudtak menni, de az Ózd, volt játékosunk Tóth István Sámuel révén többször is 2-re csökkentette a különbséget. A Veszprém az első félidő 24. percében magasabb sebességbe kapcsolt és Czabula Huba, Barna János Dániel góljaival 5 gólos növelte a differenciált. (15:10 24.perc). Az első félidő vége előtt 15 másodperccel még Dinko Dankovic kikérte első idejét, de az utolsó támadásából a Veszprém nem tudta gólra váltani lövését, így 4 gólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. (17:13 30. perc)
 
A második játékrészt a vendégek kezdték, de átlövőből eleresztett lövésüket Győri Nándor védeni tudta, majd a másik oldalt Szabó Tas passzából Bene Zsombor talált a hálóba, így újra 5 gól volt a különbség. A Veszprémnél csere történt és Hoffmann Balázs helyére Bőti Dominik, Barna János helyére pedig Szabó Tas érkezett támadásban. A Veszprém kemény védekezésének köszönhetően az Ózd nem igazán tudott be találni a kapuba a második félidő elején, de a Veszprémnél is gól csend jellemzte a játékot ekkor. (20:15 35.perc) A gól csendet Bőti Dominik szélről szerzett gólja törte meg a 37.percen. Az ellenfél edzője ekkor kikérte második idejét. A pár perc pihenő a mérkőzés képén nem igen változtatott az ózdiak góljaira Czabula Huba, Barna János és Janowszky Botond tudott válaszolni a másik oldalon, így maradt a 4-5 gól a két csapat között. (25:21 44.perc) Balogh Botond lövésével tudott elmenni mérkőzés folyamán először 6-al Veszprém, ami további két gól követett, így a mérkőzés vége felé már magabiztos előnyre tettek szert a fiatalok (33:25 55.perc) Az utolsó 10 percre még lehetőséget kapó Tóth Mihály a kapuban hálálta meg a bizalmat és nem engedte, hogy az Ózd közelebb kerüljön az eredményben. A mérkőzés végül az ózdiak csapatában játszó Tóth István Sámuel góljaival ért véget, de így is magabiztos 6 gólos győzelmet arattak a veszprémi fiatalok, így fontos 2 pontot tartottak ma itthon. (36:30 60.perc)
Dinko Dankovic | vezetőedző, Veszprém Handball Academy
Úgy gondolom szombaton egy sportszerű mérkőzést láthattunk. Egyrészt örülök, hogy az Ózd ellen mindenki pályára tudott lépni és bizonyítani, másrészt számunkra a cél most a győzelem volt és boldog vagyok hogy ezt sikerült elérnünk. Fontos két pontot szereztünk de dolgozunk tovább hiszen kemény mérkőzések várnak még ránk a bajnokságban.

Kocsis Csaba | vezetőedző, ÓAM Ózdi KC
Először gratulálni szeretnék a Veszprémnek, megérdemelt győzelmet arattak. Személy szerint elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a 4 darab sérültünk ellenére nincs okunk szégyenkezni, hiszen a mérkőzés képét tekintve közel tudtunk maradni az ellenfelünkhöz. Úgy gondolom, hogy a két csapat közti különbség sajnos sokkal nagyobb, mint ahogy az eredmény mutatja, viszont nekünk nem ezeken a mérkőzéseken kell nyerni, hanem azokon amely csapatokkal jobban fel tudjuk venni a versenyt.

 

PARTNEREINK