Győri ETO-UNI FKC
22
Veszprém Handball Academy U21
20
NB I/B Férfi
(17. forduló)
Feb. 09. Péntek, 19:00
Magvassy Mihály Sportcsarnok | Győr
A férfi NB I/B 17. fordulójában a Győri ETO-UNI FKC a Veszprém Handball Academy U21-es csapatát fogadta a Magvassy Mihály Sportcsarnok. A mérkőzést a vendégek kezdtek meg és a Végh, Barma, Czabula, Janowszky, Damjan, Balogh támadósorral álltak fel. A kapuban Tóth Mihály kezdett. A találkozó első támadásából Janowszky Botond lőtt kapura, azonban a kapus védeni tudta lövését. Ekkor Barna Dánielt és Czabula Hubát Szabó Tas és Bene Zsombor váltotta védekezésben. A fiúk fókuszáltan és keményen beleálltak a győriek támadásába, így sikerült hárítani a hazaiak lövését. A mérkőzés 4.percéig kellett várni első gólra, amit Győr szélről tudott értékesíteni. A veszprémiek támadása gólok szempontjából nem bizonyult hatékonynak, így Dinko Đanković kikérte első idejét. A pár perc pihenő jót tett az akadémistàknak, Jajic Damjan megszerezte csapata első gólját. (2:1 7.perc) A Győr kiharcolt 2 perces kiállítása után 3. gólját is meglőtte, majd Janowszky Botond erre válaszolt a másik oldalon. A hazaiak nagy iramot diktáltak támadásban, így átlövésből voltak eredményesek, majd Janowszky Botond kiharcolt hetesét Barna János Dániel értékesítette. (4:3 13.perc) A Győr következő támadásából nem tudott gólt szerezni, így Jajic Damjan tudta kiegyenlíteni a csapatok közti különbséget a másik oldalon. A listavezető többször is visszavette a vezetést, de a veszprémi akademisták ki tudtak egyenlíteni. Majd Végh Bálint ziccerből szerzett góljával és Balogh Botond beállóból szerzett találatával a Veszprém átvette a vezetést az első félidő derekán. Ekkor a Győr edzője Bencze József is kikérte első idejét. A zöldeknek jót tett, hogy rendezték soraikat, így az első játékrész utolsó 5 percéhez érve sikerült egyenlítenie. Azonban a következő percek veszprémi pillanatokat hozott. Barna János kiharcolt egy hetest, amit értesíteni is tudott, majd Jajic Damjan egész pályás kapufás gólja újra 2 gólos előnyt jelentett. (8:10 27.perc) Az első félidő Barna Dániel kihagyott hetesével, majd győri góllal zárult, így 9:10es veszprémi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. (9:10 30.perc)
A második félidőt a Győr kezdte meg és a veszprémi kapuban Tóth Mihályt Győri Nándor váltotta. A hazaik remekül kezdték az utolsó játékrészt, egymás után kétszer is be tudtak találni, így átvették a vezetést 2 perc leforgása alatt. (11:10 32.perc) A veszprémiek ekkor kettős emberhátrányba kerültek, ami nem segítette őket a felzárkózásban. Miután kiegészültek, sikerült lefaragni a hátrányukon, először átlövésből, majd Bőti Domi szélről tudott eredményes lenni, ezzel újra egál volt a két csapat között. A következő percekben mindkét csapat kemény védekezést tanúsított, azonban a helyzeteket a győriek tudták jobban értékesíteni, így újra kettő volt a különbség. (14:12 41.perc) 1-1 gól esett mindkét oldalon, majd Végh Bálint gólja után Bencze József kikérte második idejét.(15:14 44.perc) Az időkérés után remekül folytatta a Győr a mérkőzést, 2 perc leforgása alatt először tudtak elmenni hárommal a mérkőzésen. A következő hazai támadás után már 4 volt a két csapat között, ekkor azonban Balogh Botond és Czabula Huba 2 találata még gólra 1-re feltudta hozni a veszprémieket. (19:18 53.perc) Hatalmasat hajrázott mindkét csapat, így két perccel a vége előtt továbbra is 1 gólos hazai vezetéssel fordulhattak a végjátékra. A hajrában a győriek voltak pontosabbak, és bár Reidmár Dominik egy időn túli hétméterest még tudott hárítani, az elötte kialakult 2 gólos győri győzelmet már nem befolyásolta. (22:20 60.perc)
Bencze József | vezetőedző, Győri ETO-UNI FKC
„Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek a csarnokban, egy ilyen mérkőzésen mindig nagyon jó játszani, és természetesen győztesként elhagyni a pályát. Gratulálok a Veszprémnek, minden évben szoros mérkőzéseket játszunk velük, ma is így történt, küzdelmes mérkőzés volt. Az első félidőben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, a második félidőre azonban összeállt a játék, és olyan előnyt tudtunk szerezni, amellyel végig tudtuk vinni a mérkőzést. Nagyon örülünk a győzelemnek, egy kiváló veszprémi csapatot sikerült legyőznünk. Megyünk tovább, jövő héten Ajkára utazunk a következő fordulóban.”
 
forrás: gyorietouni.hu
 
Dinko Dankovic | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U21 csapat
Először gratulálni szeretnék a Győr csapatának, szerintem ez egy remek derbi volt a két csapat között és számunkra is remek lehetőség a tapasztalatszerzésre. A srácok motiváltak voltak, azonban támadásban voltak hiányosságaink.  Megpróbáltunk mindent, azonban most egy nálunk erősebb csapattal találkoztunk és úgy gondolom, ezek alapján megérdemelték a győzelmet.

PARTNEREINK