Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U20
29
Balatonfüred Kézilabda Akadémia
25
FU20 I. osztály - Nyugat
(26. forduló)
Máj. 21. Kedd, 16:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Játékvezetők:Marosi Zoltán, Pap Ervin Márk
Az FU20 I. osztály – Nyugat bajnokság utolsó fordulójában a Veszprém Handball Academy a Balatonfüred Kézilabda Akadémiát fogadta. A mérkőzést a vendégek kezdték, a Veszprém pedig a Szujó, Lantos, Szökrényes, Fenyő, Báder, Apró védősorral állt fel. A kapuban pedig Kovács Kristóf kezdett.  Lantos Kornél labdaszerzésével követően már a Veszprém támadhatott, majd a találkozó első gólját Apró Botond betörésből szerezte meg. A Füred hét méteresből szerzett góljára, Gáncs Pető Máté válaszolt a másik oldalon. A két csapat agresszívan védekezett, de feketéknek sikerült újra bevenniük a hazaiak kapuját (1:1 4.perc) Szujó Zsombor újabb labdát szerzett és kegyetlenül be is vágta a füredi kapuba, majd Turza Roland és Lantos Kornél góljával megszerezték ötödik góljukat is a veszprémiek. (5:4 8.perc) A következő perceket a fókuszált védekezés és gólcsend jellemezte, ekkor a fürediek kikérték első idejüket.  Az első félidő felénél a differencia maradt a két csapat között, egy füredi büntetőből szerzett gólt egy újabb követett, így a vendégek egalizálták az eredményt. (8:8 15.perc) A balatonfürediek játéka hatékonyabbnak bizonyult a mérkőzés derekán egy szépségdíjas vendég gól után Gulyás István időt kért. (10:11 20.perc) Az utolsó 10 percben felváltva születtek a gólok, a Füred is őrizte egy gólos előnyét. Várady-Szabó László védése után, Gáncs-Pető Máté volt eredményes szélről, ezzel kiegyenlítve. (13:13 28.perc) Az utolsó két perc 1-1 gólt hozott, így 14:14-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. (14:14 30.perc)
 
A második félidő Báder Barnabás góljával kezdődött, de a másik oldalon Fenyő Jordán a kiállítás sorsára jutott. A vendégek a büntetőjüket nem tudták értékesíteni, Várady Szabó László védésének köszönhetően és Szökrényes két góljával a Veszprém 3-ra tudta előnyét növelni.  (17:14 35.perc) A BFKA igyekezett ledolgoznia hátrányát és folyamatosan ostromolta a hazaiak kapuját, de a Veszprém védekezésén nehezen találtak fogást. 4 gólos hazai előnynél a fürediek edzője kikérte második idejét. Apró Botond 1-1 elleni játéka hatékonyan működött, Turza Roland és Fenyő Jordán is eredményesen talált kaput. A Veszprém játékába ekkor több technikai hiba is bele csúszott, így Gulyás István is időt kért. (22:19 46.perc) A pár perc pihenő jót tett a hazaiaknak, két üres kapus gól után már a 6 gólos előnyért támadhatott a Veszprém. Egy hétméteres után Szökrényes László meg is szerezte a Veszprém 25. gólját. Egy füredi gól után kettős emberelőnyben támadhatott a Veszprém és Szökrényes újabb góljával eldőlni látszódott a mérkőzés. (26:20 20.perc) 6 perc leforgása alatt 2-2 gól esett mind a két oldalon, ekkor a fürediek utolsó időkérésüket is felhasználták. Ez jót tett a vendégeknek 3 gólra tudták hátrányukat ledolgoznia, de Fenyő Jordán válaszolt átlövésből. Az utolsó perc 1-1 sikertelen akcióval zárult, így 4 gólos győzelemmel ért véget a találkozó. (29:25 60.perc)
Gulyás István | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U20 csapat
Gratulálok a fiúknak a Füred elleni teljesítményükhöz. Az ilyen mérkőzések mindig hatalmas presztízs értékkel bírnak és külön öröm számunkra, hogy győztesként tudtunk távozni. Úgy gondolom a fiúk motiváltan játszottak, fegyelmezetten védekeztek és támadásban is koncentráltak voltak. Szeptember óta a mutatott játék alapján nagyot léptünk előre. A héten még a rendes kerékvágásban fog menni minden edzésünk, viszont jövő héttől elkezdjük mi is a felkészülést a U20-as Final4-ra.

PARTNEREINK