Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U20
39
BVSC Zugló
21
FU20 I. osztály - Nyugat
(22. forduló )
Ápr. 18. Csütörtök, 18:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Játékvezetők:Antal Ákos, Szalai Dorián Richárd
A mai utolsó meccsünkön ezúttal fehérben léptünk pályára, ellenfelünk sárga-sötétkék mezben érkezett a találkozóra. Ők kezdhették a meccset, egy perc után góllal zárták a támadást, melyre gyorsan jött Fenyő kontrája. Kovács hárítását Halupka és Edwards első gólja követte, majd Szökrényes gyűjtött be egy sárgát. Hossuú percekig egyik keretnek sem sikerült túllőni a gólvonalon, a mi részünkről ez Kovácsnak volt leginkább köszönhető, mivel eladott labdák és kapufák végett nem jöttek a pontok. A 11. percben hétméteresből szerzett gólt a Zugló, így 3-4-re átvették a vezetést. Két percre rá Szökrényes harcolt ki hetest és sárgát is, a büntetőt Gáncs-Pető húzta be. Ismét Szökrényes szerzett labdát, amiből Edwards futott be, így visszavettük a vezetést, Halupka hatalmas átlövés gólja pedig tovább növelte előnyünket. Örömünk azonban nem volt hosszantartó, hamar visszazárkózott a vendégcsapat. Újabb technikai hibák mellett Zvolenszki és Lantos szerzett gólokat, így a találkozó harmadánál három volt az előnyünk (9-6). Ekkor kért először egy percet a Zugló, majd ennek eljárta után, a védvonalat áttörve szereztek pontot. Válaszcsapásként Turza második nekifutásra tudta beverekedni magát a hatosig, ezzel megszerezte első gólját, majd Apró használta ki a technikai hibát és az adódó helyzetet. A 12. veszprémi gólt Zvolenszki cundere hozta, Kovács pedig kettőt is fogott, a 24. perc végén ráadásul hetest is hárított, amiből Zvolenszki újabb gólja kerekedett (13-8). Halupka átlövőből jobbszélre váltott, itt is bizonyított egy góllal, majd Lantos harmadjára is megzörgette az ellenfél hálóját. Apró labdaszerzésből egyedül vitte végig a támadást, majd Gáncs-Petőnek adott gólpasszt a következőnél. Kovács továbbra is jó formáról adott tanúbizonyságot, míg Turza még egy gólt, Halupka pedig egy kétperces kiállítást gyűjtött be. Az első harminc perc zárásaként Apró növelte 10 gólra a különbséget (19-9).
 
Emberhátrányból nyitottuk a második félidőt, de sikerült jól sáfárkodni ezidő alatt, Edwards egyszer betalált, majd a visszatérő Halupka is gólt dobott. Kisvártatva Szökrényes is csatlakozott hozzájuk, majd ismét Edwardson és Fenyőn volt a sor a gólszerzésben. A 37. percben Báderhez került a labda, aki így meglőtte első gólját a meccsen. A jó szériát jelzi, hogy a Zugló ezidő alatt csak háromszor talált a kapuba, így a 39. percre 25-12-t mutatott már az eredményjelző. Fenyő harmadik találata után hosszú indításból Szökrényes bombázott a vendég kapuba (41. perc, 27-12), a következő hasonló manőver azonban védett lövés lett, melyből a Zugló hosszú percek után tudott ismét gólt szerezni. A 45. perc elején másodjára kértek időt a vendégek, de Horváth-Szabó sikeresen meghiúsította a támadást, amiből Lantos lőtt újabb gólt, majd eladott labdából kapuból kapuba talált Horváth-Szabó (30-13). A 47. percben Gáncs-Pető készülhetett heteshez, és ezúttal sem okozott csalódást, ám a túloldalon a vendégek is értékesítettek egy büntetőt. Az 50. percig bezárólag a zuglóiak két hétméterest szereztek, míg nálunk Gáncs-Pető kétszer, Szujó egyszer juttatta át a labdát a gólvonalon (50. perc, 34-16). Az 52. percben egy kapufát követően Horváth-Szabó ismét teljes pályán átívelő góllal örvendeztette meg a szurkolókat. Kellően sikerült ellenfeleinket távoltartani a gólvonaltól, Lantos góljával és Horváth-Szabó kettős védésével megőriztük kétszeres több mint előnyünket (57. perc, 36-17). A végjátékban Apró és Szökrényes szerzett veszprémi találatokat, a meccset pedig a vendégek gólja zárta le, beállítva a 39-21-es végeredményt.
Gulyás István | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U20 csapat
Nehézkesen indult a mérkőzés számunkra, ami az eredményen is látszott, de aztán sikerült rendezni a sorainkat és egy szép győzelmet tudtunk aratni. Örülök, hogy a csapat szinte összes játékosa lehetőséghez jutott a találkozón és a srácok a végén sem eresztettek le, ugyanolyan motiváltan és koncentráltan küzdöttek 60 percen keresztül. Valahol titkon számítottunk rá, hogy ez egy könnyedebb mérkőzés lesz, viszont szeretnék gratulálni a zuglóiaknak, hiszen az őszi szezonhoz képest sokat fejlődtek és látszik az munka, ami azóta benne van a csapatban. Viszont mi elégedettek lehetünk a fiúkkal szépen játszottak, jó teljesítményt nyújtottak, szerintem ez egy reális eredmény a két csapat között. Ezzel a felfogással és lendülettel dolgozunk tovább, hiszen fontos mérkőzések várnak ránk még a bajnokság hátralévő részében.

PARTNEREINK