Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U18
31
Balatonfüred Kézilabda Akadémia
26
FU18 I. osztály - Nyugat
(26. forduló)
Máj. 24. Péntek, 16:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Játékvezetők:Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Az FU18 I. osztály - Nyugat 26. fordulójában a Veszprém Handball Academy a Balatonfüred Kézilabda Akadémia csapatát fogadta a DEVM Csarnokban. A találkozó Füred támadással indult és az Iváncsik, Harnóczi, Bovánovics, Fazekas, Elter, Dopjera védősorral állt fel a Veszprém. A kapuban Tari Zsolt kezdett. Az első akcióból egyik csapat sem tudott eredményes lenni, majd másodikból a vendégek beállóból, a hazaiak Iváncsik Máté lévén hetesből szereztek gólt. (1:1 2.perc) A következő percekben felváltva születtek a gólok a csapatok között, a fürediek betörésből, míg a Veszprém szélről igyekezett bevennie a másik kapuját. Elter Donát átlövésből szerzett gólt, azonban 2 eredményes füredi játék után, 2-re növelték előnyüket a vendégek. (4:6 9.perc) Egy sikeres veszprémi támadást két sikertelen követett, ekkor Ivo Díaz kikérte első idejét. Ez a pár perc pihenő utáni időszak Bovánovics és Fazekas közreműködésével két hazai gólt hozott, amivel át is vették a vezetést, így a füredeiek edzője is kénytelen volt időt kérni. (7:6 13.perc) Tari Zsolt zsenális dupla védései nem engedte bevenni a veszprémiek kapuját, így 9. góljuk után már 3-ra növelték a veszprémi előnyt. A Füred nehezen találta a rést a veszprémiek védekezésén, 7 perc alatt csupán egy gólra voltak képesek, így újra időt kértek. Nagyon fókuszált védekezést tanusított Ivo Díaz csapata, akik Adam Dopjera és Iváncsik Máté lévén újabb két góllal növelték előnyüket. (12:7 22.perc) A hazai védekezés 2 emberfogásosra játékra váltott, amivel tovább igyekeztek zavarni a Füred játékát, míg lerohanásból Elter Donát és Juhász Tóth ostromolta a vendégek kapuját. Az utolsó három percre a veszprémiek  kettős emberhátrányba kerültek és egy füredi hetes után már csak 5 gól volt a különbség. A maradék két perc 2 hazai és 1 vendég gólt hozott, így 17:11-es eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok. (17:11 30.perc)
 
A második félidőre Tari Zsoltot Szentner András váltotta a kapuban. Egy Elter Donát góllal indult a következő 30 perc, majd Szentner András óriási védést mutatott be . A következő percek kiegyenlített játékot hozott, felváltva születtek a gólok mindkét oldalon, így a különbség sem változott. (21:15 39.perc) A Veszprém ismét emberfogásra váltott védekezésben és füredi hiba után meg is szerezték a labdát amiből Czinczás Barna tudott eredményes lenni. (23:16 40.perc) A második félidő fele a kapus bravúrokról marad emlékeztes, a fürediek hálóőre és Szentner András is remek védéseket mutatott be. A hazaiak a 2 perces büntetésüket enyhítve üres kapus játékkal támadtak, de ebből 2 gólt is kaptak, így Ivo Díaz második időkérését is felhasználta. (23:20 47.perc) Ivo Díaz tanítványai rendezni tudták soraikat, Tóth Barnabás góljainak köszönhetően vissza dolgozták előnyüket 5 gólra. Ekkor a Füred harmadik időkérését is felhasználta. A szünet közben Iváncsik Tamás másodedzőt állították ki piroslappal. (28:23 23.perc) Ebből a vendégek magukra találtak, egyből két góllal faragták le hátrámyukat, amivel Ivo Díaz utolsó idejét használtatták fel. (28:25 55.perc) Az utolsó 5 perc magabiztos veszprémi játékot hozott és a mérkőzés egy Szentner András védéssel ért véget, így a fiúk 31:26-es eredménnyel győzték le a bajnokságbeli második helyezett, a Balatonfüred Kézilabda Akadémia U18-as csapatát. (31:26 60.perc)
Ivo Díaz | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U18 csapat
Le a kalappal a fiúk elött, így kell befejezni a szezont. Őszintén mondom, hogy öröm volt látni azt, ahogy játszottak a pályán, felszabadultak voltak, de közben ott volt a szemükben a küzdeni akarás is. Csak gratulálni tudok a csapatnak és borzasztóan büszke vagyok rájuk. Szép volt fiúk!
 

PARTNEREINK