Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U18
44
Carbonex Komló
26
FU18 I. osztály - Nyugat
(24. forduló)
Máj. 02. Csütörtök, 16:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Játékvezetők:Horváth Kristóf, Krupánszki Kornél
Veszprémi támadással kezdődött a mérkőzés, a hazaiak pirosban, a vendégek feketében érkeztek a találkozóra. Kétszeri nekifutásra sem tudta Bovánovics bevenni a Komló kapuját, de a második perc végén Dopjera megszerezte a találkozó első gólját. A vendégek mintegy fél perccel később kontráztak, majd közel két percig nem rezgette meg egyik csapat sem a másik hálóját. Ezt Elter törte meg az 5. percben, akit Bovánovics, majd Tóth követett, így nagyobb előnyre tettünk szert a 7. percre (4-1). Tari is megmutatta magát egy védéssel, majd Elter másodszor talált be, mely egyben a 100. volt számára az idei szériában. A 4 gólos differenciánál már időt kért a Komló edzője. A szerencse velünk volt, hiszen eladott labdát szereztünk, ebből pedig Árkos gólt, a 10. perc elején talált be másodjára a Komló (6-2). Dopjera egy remek cundert mutatott be a jobbszélről, utána viszont több labdát is fogott a vendég kapus, Tóth pedig sárgát kapott. A 13. percben Dopjera harcolt ki hetest, Iváncsik pedig bebombázta, Tari pedig egy egész pályás ívelt góllal is megörvendeztette a szurkolókat (9-3). Tóth, Dopjera és Iváncsik kíméletlenül ostromolta az ellenfél kapuját, Tari pedig bőszen őrizte a miénket, a játékidő negyedénél már 9 gólra vezettünk (12-3). Ivo Díaz a 17. perc magasságában hívta össze csapatát, ám technikai hiba miatt elvezstettük utána a labdát és a Komló szerzett gólt. Fazekas és Árkos javított ezen a hibán egy-egy góllal, majd pedig ismét Elteren és Tóthon volt a sor a találatok szerzésében. A Komlónak is jöttek a gólok, Fazekas pedig két percet kapott, de sikerült kellően kivédekezni az emberhátrányos időszakot. A félidő utolsó 5 percében Elter, Iváncsik, Tóth, Dopjera és Fazekas lőttek egy-egy gólt, Tari pedig kettőt fogott, így 22-9-es részeredménnyel mentek pihenőre a csapatok.
 
A Komló 10. góljával nyitotta meg a második játékrészt, majd felválta jöttek a találatok mindkét fél részéről. A mi oldalunkon Bovánovics és Fazekas szerezte őket, valamint a kapuban Tarit váltó Szentner is fogott kettőt. Tíz fölötti előnyt tudtunk tartani a Komlóval szemben, de apránként faragtak belőle, így a 36. percben Ivo Díaz ismét időt kért (25-14). Fazekas ezúttal betalált a taktikai szünet után, majd két perccel később ismét bevette a Komló kapuját, utána viszont Czinczás kapott két percet. Ezalatt kétszer tudott betalálni a vendég keret, de a túloldalon Bovánovics is duplázott (41. perc, 29-17). Árkos lőtte a 30. veszprémi gólt, utána azonban Tóthot ültették el a kispadra két percre. A jó védekezésnek köszönhetően egy hetesből szerzett gólt engedtünk csak az ellenfelünknek, míg újra kiegészült a csapat, a komlói oldalon pedig Juhász-Tóth szerzett hetesből gólt. A meccs háromnegyedénél Szentner védését Árkos gólja követte, így már 32-18-ra vezettünk. Fazekas a kapufáról is bepattintotta majd Szentner egymás utáni két védésének tapsolhatott a szurkolótábor. Bock és Elter felváltva lőtte a gólokat, ennek köszönhetően közel dupláráa növeltük a gólok számát az 54. percre (38-20). A finisben Fazekas három, Czinczás, Tóth és Elter egy-egy alkalommal rezgette meg a Komló hálóját, a nyitott védekezés és Szentner esetleges fáradása miatt a vendég gólok is érkeztek, így végeredményként 44-26-ot mutatott az eredményjelző.
Ivo Díaz | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U18 csapat
Nincs semmilyen hiányérzetem, nagyon gratulálok a fiúknak, szép munkát végeztek. Minden meccs előtt átbeszéljük, hogy az adott találkozón milyen feladatokat kell véghez vinni, ezeket ma maradéktalanul teljesítette a csapat. Nagyon örülök, hogy az elejétől kezdve fejben a meccsben voltak, és a végére sem lankadt a lelkesedésük.

PARTNEREINK