Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U18
33
MOL Tatabánya KC
32
FU18 I. osztály - Nyugat
(15. forduló)
Feb. 09. Péntek, 16:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Játékvezetők:Bánfi Imre, Bazsó Gábor
A vendégek nyitották meg a második találkozót a mai napon, és a támadást végig is vitték, így az első percben megszületett a találkozó első gólja. Az első hazai támadás sajnos technikai hiba miatt félbe szakadt, de Szentnernek sikerült megfognia a lövést. A második perc végén Fazekas lőtte meg az első veszprémi gólt, de gyorsan jött a tatabányai válasz rá. Szentner újabb védése után Czinczás két góljának köszönhetően átvette a vezetést a hazai csapat, Fazekas pedig az 5. percben már megduplázta a gólkülönbséget (4-2), Harnóczi pedig egy remek ívelt labdával csak tovább növelte az előnyt. A harmadik vendég találat után Iváncsik bombázott be egy hétméterest, de az ellenfél is kiharcolt egyet magának a túloldalon, azonban Szentner remek reflexekkel hárította azt. A 9. perc elején Tóth is meglőtte az első gólját, de a vendégek is faragtak a hátrányukból, Iváncsik ráadásul kihagyta második hetesét. Tóth második találata után Szentner újabb hetest fogott meg. Birnbauer egymás után kétszer is megrezgette az ellenfél hálóját, ezzel időkérésre kényszerítve a tatabányaiakat. A stratégiai megbeszélés sikerességét mutatja, hogy két gyors lerohanásból származó gólt is szereztek a vendégek, ezzel 10-7-re zárkóztak fel. Válaszul előbb Szilléry, majd hétméteresből Árkos talált be, Szentner pedig megingathatatlanul hiúsította meg a harmadik hetes próbálkozást is. Feszített tempójú küzdelem alakult ki, Szilléry szépen hozta a veszprémi gólokat, de a Bányász csapata rendre megválaszolta ezeket, így Ivo Díaz is időt kért (18. perc, 14-9). A megbeszélés után sajnos hamar az ellenfél kezébe került a labda, de mellé ment a kapunak. Passzívig használtuk ki a támadóidőt, melyet Árkos gólja fejezett be. A túloldalon Tóthon megpattanó labda Czinczáshoz került, aki sikerrel végig vitte a támadást. Rövid időn belül mindkét oldalon egy-egy ember két percre a kispadra került, utóbbi esetnél Árkos újabb hetest váltott gólra (23. perc, 17-10). Szilléry negyedik gólját követően a tatabányaiak újabb embert kényszerültek nélkülözni két perc erejéig, ennek ellenére is tudtak gólt szerezni a vendégek. A következő másfél percben Fazekas és Iváncsik góljai mellett Szentner is kapuból kapuba juttatta a labdát, Árkos viszont kihagyta a hétméteres büntetőt. A félidő vége a Tatabányának kedvezett inkább, kétszer is sikerült áttörniük a veszprémi védelmet, míg Tóth és Árkos lövése is megakadt a gólvonal előtt. Az első harminc perc Iváncsik időntúli hétméteresével zárult, ám ezt is hárította a vendégek hálóőre, így a részeredmény 22-13 maradt.
 
A második harminc percet hiába a pirosak kezdték, a vendégek jobban elkapták fonalat: hamar három gólt szereztek, mire Birnbauer betalált, őt ráadásul nemsokkal ezután két percre ki is állították. Harnóczi szépített két góllal, de a kékek rendre betaláltak a gólvonalon túlra, így a 36. percre már 25-21-re zárkóztak fel. Hosszú percek után Juhász-Tóthnak sikerült csak betalálnia, a 38. percben 26-22-nél Ivo Díaz ismét az időkéréssel élt. Keményen egymásnak feszültek a csapatok, a terhet egyelőre a Tatabánya viselte jobban, a Veszprém pedig nem tudott érdemben áttörni a Bányász védelmén. A mérkőzés kétharmadánál ismét Juhász-Tóth törte meg a gólcsendet, de nem kellett sokat várni a vendégek újabb találatára (41. perc, 27-24). Hosszú támadás után Czinczásnak sikerült a szélről gólt szereznie, és Geri is labdát fogott, ráadásul még két perces kiállítást is kiharcolt, de ez sem puhította meg a vendégek védelmét. Egy kapott gól után Geri ismét résen volt, így három gólon tudtuk tartani az ellenfelet, akik a 47. percben kértek időt. Szerencsénkre nem ért célba a labda, így átvehettük a támadás kezdeményezését, melyből előbb Árkos, majd Fazekas húzott be egy-egy találatot. Parázs hangulat alakult ki az Arénában, a Tatabánya folyamatosan a Veszprém nyomában volt, melyet nem csak lőtt gólokkal, de sokszoros védett lövésekkel is erősített. A hazai kapuban Tari is fogott labdát, de Tóth két perces kiállítása után a Bányász még egy hetest is betalált (54. perc, 31-28). Az utolsó 5 perc igazi érzelmi hullámvasúttá vált mindkét csapat számára, egymást váltották a gólok a térfeleken, az 57. percben egygólos előnynél kérte ki utolsó egy percét, ám nem sikerült rést találni a Bányász védelmén. Tari a kritikus pillanatban védett, az utolsó percre pedig mindkét csapat egy-egy emberét nélkülözni kényszerült kiállítás miatt. Birnbauer egy szép íves találattal szerezte meg a Veszprém 33. gólját, míg a vendégek 20 másodperccel a vége előtt lőtték meg 32. találatukat, a heves fináléban, viszont már nem változott az állás. Végeredmény: Veszprém Handball Academy 33-32 MOL Tatabánya KC.
Ivo Díaz | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U18 csapat
Vannak könnyebb és vannak nehezebb mérkőzések, ez a mai most éppen az utóbbibak közé tartozik. Annak örülök, hogy a csapatban volt tartás, akarat, küzdőszellem, és így meg tudtuk ezt a meccset nyerni. A fejlődésünkhöz szükségesek az ilyen kaliberű meccsek is, ennek szellemében megyünk tovább a bajnokságban.

PARTNEREINK