Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U16
24
Balatonfüred Kézilabda Akadémia
17
FU16 I. osztály
(26. forduló)
Máj. 22. Szerda, 14:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Az FU16 I. osztály 26. fordulójában a Veszprém Handball Academy a Balatonfüred Kézilabda Akadémia csapatát fogadta a DEVM Csarnokban. A találkozó füredi támadással indult és az Iváncsik, Vers, Viczina, Fehér, Harmat, Szilléry védősorral állt fel a Veszprém. A kapuban Szentner András kezdett.  Az első füredi lövést a veszprémi kapus hárította, de a kipattanóból már nem hibáztak újra a vendégek. A Veszprém büntetőből tudott ekkor válaszolni Iváncsik Máté lövése után.  A következő percekben a gólok felváltva születtek, veszprémi oldalról Fehér Dominik, Iváncsik Máté és Viczina Máté talált kapuba. A vendégek is hatékonyan játszottak a veszprémi kapu elött, ezzel egalizálva az eredmény állását. (4:4 11.perc) Szentner András zseniális védésével, majd Vers Hunor átlövés góljával a bakonyaiak magukhoz ragadták az eredményt, de a füredi alakulat 2 góljának köszönhetően átvette a vezetést (5:6 16.perc) Az első félidő derekán sor csere történt a Veszprémnél, a pályára Petrik, Juhász-Tóth, Vudi és Tóth érkezett. Vudi egyből góllal hálálta meg a bizalmat, míg Juhász Tóth kiharcolt hetesét Iváncsik Máté értékesítette. (8:6 20.perc) Egy újabb hazai gól után a fürediek vezetőedzője kikérte első idejét. Az első félidő utolsó 5 perce veszprémi gólokról marad emlékezetes, Tombor Csaba tanítványai 6 gólos előnyt tudott magának kiharcolni a félidő végére. (12:6 25.perc)
 
A második félidő egy sikertelen veszprémi akcióval indult, majd a vendégek se tudták bevenni Szentner kapuját. Mindkét csapat kemény védekezést tanúsított, így kevés gól született a második játékrész elején. (14:7 29.perc) A fürediek úgy tűnt kezdtek magukra találni zsinórban 3 góljukkal felzárkóztak 4-re, ekkor Tombor Csaba kérte ki első idejét (14:10 33.perc) A pár perc pihenő segítette a veszprémiek játékát, Vers Hunor góljával visszaállították az 5 gólos különbséget. A következő percekben a mérkőzést gólcsend jellemezte, ezt végül Tóth Barnabás beállóból szerzett gólja törte meg. (16:10 37.perc) Az utolsó 10 percre Szentner Andrást Frenkl Attila váltotta, majd Petrik Nimród és Fehér Dominik góljával már 7 volt a két csapat között. (19:12 41.perc) A veszprémiek eggyel több emberrel voltak fent a pályán, így Vers Hunor kiállításával kettős emberhátrányba kerültek. Ekkor a fürediek edzője második időkérést is felhasználta. A következő percekben a csapatok közti különbség nem változott, két Harmat és két Petrik gólt hozott ekkor a mérkőzés, amire a vendégek válaszoltak a másik oldalon. Az utolsó két percben még 1-1 két perces kiállítás történt mindkét oldalon, majd Vudi Áron utolsó másodperces góljával beállította a 7 gólos különbséget a bajnoki mérkőzés végére. (24:17 50.perc)
Tombor Csaba | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U16 csapat
Gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Érhető, hogy a srácok a bajnokság szempontjából felszabadultabban léptek pályára a szerdai találkozón, így a mérkőzésen mutatott játékunk is elég hullámzó volt. Úgy gondolom viszont, hogy a védekezésünket és kapus teljesítményünket nagy dicséret illeti, ennek okán sikerült megérdemelt két pontot szerezni. Azt látom, sokat fejlődtünk az elmúlt félévben, a játékosok is nagyot léptek előre, és külön öröm, hogy ezt a bajnoki címünk tudta igazán megkoronázni. Gratulálok!

 

PARTNEREINK