Közvetíti:

Veszprém Handball Academy U16
24
OTP Bank - Pick Szeged
23
FU16 I. osztály
(22. forduló )
Ápr. 18. Csütörtök, 14:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Játékvezetők:Kovács Tibor, Marton Balázs
Az FU16 I. osztály 26.fordulójában a Veszprém Handball Academy az OTP-Bank Pick Szeged csapatát fogadta DEVM Csarnokban. A vendégek kezdték a mérkőzést a Veszprém pedig az Iváncsik, Vers, Szilléry, Fehér, Szabó, Tóth védősorral állt fel. A kapuban Szentner András kezdett. Az első támadásból gyorsan gólt szereztek a kékek, majd Szilléry válaszolt a másik oldalon. A csapatok kemény is fókuszált védekezést tanúsítottak a pályán, a mérkőzést a lassabb, taktikusabb játék jellemezte. A következő percekben 1-1 gól esett mindkét oldalon, de a kapusok is 1-1- védést mutattak be. (2:2 4.perc) Egy szegedi akciógól után Iváncsik Máté válaszolt hétméteresből. Kiegyenlített játékot hoztak a következő percek 6:6-os állásnál Szilléry Dánielt Petrik Nimród váltotta. A Veszprém 5-1-es védekezésre állt fel, azonban a szegedi gólokat így sem tudták megakadályozni, de válaszolni mindig tudott, most Tóth Barnabás góljával a Veszprém. (7:7 14.perc) Az első félidő felénél Tombor Csaba kikérte első idejét. A pályára ezután Juhász-Tóth Zalán érkezett és az ó góljával ki is egyenlítettek a hazaiak. Szabó Dávid újabb találatával az akadémisták magukhoz ragadták a vezetést, de miután a Szeged egyenlített, Tóth Barnabás újra visszavette a vezetést a csapatának. A kékek átlövésből próbálkoztak de Szentner András a helyén, majd a következő szegedi akció közben a vendégek edzője is kikérte első idejét (12:12 24.perc) Az utolsó egy percben 1-1 gólt dobtak a csapatok, így döntetlennel zárul az első félidő (13:13  25.perc)
 
A Veszprém kezdte a második játékrészt, de Fehér Dominik csak a kapufát találta el.  Egy eredménytelen szegedi akció után Szilléry Dániel harcolt ki egy 2perces kiállítást, de gól még mindig nem született. A 28. percben a gólcsendet a vendégek törték meg és ezzel átvették a vezetést. Bai Richárd érkezett a kapuba és egyből 2 védést is bemutatott, egyet hetes védést és egy ziccer védést, azonban támadásban még mindig nem volt hatékony a Veszprém. Juhász-Tóth Zalán átlövés góljával szerezte meg a pirosak első, második félidei gólját. Tóth Barnabást csúnyán lerántotta az egyik szegedi védekező játékos, aki ezzel begyűjtötte harmadik két percét, vagyis a fiatal játékos a piroslapos kiállítás sorsára jutott. (15:15 32.perc) A vendégek pillanatai következtek, a Veszprém több technikai hibával játszott, így 2-re tudták növelni a vezetést a második félidő derekán (17:19 38.perc) Tóth Barnabás szépségdíjas találatával sikerült 1-re csökkenteni a hátrányt, de a Szeged most hetesből újra kaput talált. 3 gólnál Tombor Csaba időt kért. (18:21 42.perc) Miután a játék újraindult Vers Hunor átlövésből szerzett gólt, de a Szeged is eredményes tudott lenni a veszprémi kapu elött. Petrik Nimród harcolt ki egy hétméterest, azonban Vudi Áront a kapufára lőtt, ezzel pedig a 4 gólos vezetésért támadhatott a vendégcsapat. Az akció eredménytelen volt, a Veszprém pedig ki is használta az emberhátrányt és 1 gólra hozta vissza magát a mérkőzésbe (21:22 47.perc) A találkozó utolsó két percéhez érve a szegediek edzője kikérte utolsó idejét is. A Szeged támadhatott és tiszta helyzetből a Bai Richárd védett óriásit, majd a Veszprém kiegyenlített.  A hangulat a tetőfokára hágott, hiszen a szegediek elvesztették a labdát és az akadémisták a győzelemért támadhattak 20 másodperccel a vége elött. (23:23 50.perc.) Petrik Nimród passzából Vudi Áron talált kapuba, ami végül győzelmet ért a Veszprém Handball Academy-nek (24:23 50.perc)
Tombor Csaba | vezetőedző, Veszprém Handball Academy U16 csapat
Egy igazi rangadón vagyunk túl, emiatt pedig nem is a szép játék dominálta a találkozót. A fiúk hatalmasat küzdöttek az egész mérkőzésen és maximális dicséret illeti őket. Az a csapat, amely két és fél perc alatt 3 gólos hátrányát le tudja dolgozni, majd meg tudja nyerni a mérkőzést, abban a csapatban van tartás, és annak a csapatnak van jövőképe. Gratulálok!

PARTNEREINK