Akadémia | 2024. okt. 09.

Végig magabiztosak voltak U18-asaink a Komlóval szemben

Az első félidőben kialakított előnyünket a következő játékrészre is megtartottuk, így mai második bajnoki mérkőzésünkön is megszereztük a két pontot.
Piros színben léptek pályára az Ivo Díaz vezette U18-asaink, míg komlói ellenfelelink fehér mezt húztak ma magukra. A meccset a vendégek kezdhették, és nagyon hamar létszámfölénybe kerültek, Szabót ültették a kispadra két percre szabálytalanság miatt. Védekezésünkre azonban ez nem nyomta rá a bélyegét, Vudi labdaszerzéséből Szilléry szerezte meg az első gólt. A következő vendég támadást is sikerült blokkolnunk, a végén Harnóczy pörgette be a labdát az ellenfél kapujába. Kiegészültünk létszámban, de heteshez jutott a Komló, amit viszont Frank védett. Ezt követően mi harcoltunk ki büntetőt, ráadásul még kétperces emberelőnyt is, Árkos első gólja ebből a hétméteresből született. A védekezésünk továbbra is feszesen tette a dolgát, Frank is hárított a kapuban, így üres kapus és labdaszerzésből lőtt gólt is sikerült behúznunk. Vudi kétszer is betalált egymás után, ekkor időkéréssel élt a vendégek edzője ((6. perc, 6-0). A soron következő támadásnál ismét Frank fogta a labdát, a kiharcolt hetesből Vudi újabb találatot szerzett. A 8. perc legelején sikerült a fehérmezeseknek először bevenni a kapunkat, de rövid ideig örülhettek ennek, hiszen Vudi ismét hetesből lőtt gólt. Ugyanennek a percnek a végén hibás passzból adódóan került Szabóhoz a labda, aki ezzel megszerezte első találatát a meccsen. Szilléry ezt követően szabálytalanság miatt egy időre a kispadra kényszerült, az emberhátrányban újból Frank hiúsította meg a gólszerzést a kapuban, majd Petrik a túloldalon rezgette meg az ellenfél hálóját (11. perc, 10-1). A játékidő negyedénél rendeződtek valamelyest a komlóiak, gólok mellett védett lövésük is volt, így sikerült faragni a különbségből (15. perc, 11-4). Ivo Díaz ekkor úgy döntött, kikéri első 1 percét, a megbeszélést követő támadást viszont blokkolta a fehérek kapusa, sőt, még ők tudtak gyors gólt szerezni. Petrik kétszer is kapura tört, de egyik alkalommal sem jutott túl a labda a gólvonalon, a 19. percben Fehér gólja törte meg a negatív szériánkat (12-6). Az új lendületnek köszönhetően Viczina is növelte az előnyünket egy technikai hibából eredően. Frank továbbra is 50% felett védett, Viczina pedig büntetőt harcolt ki, Szabó így már nem csak a szélről szerzett gólt nekünk. A védekezésünkre nem lehetett panasz, remekül működött mind a hatos-, mind a gólvonal előtt, kevésszer tudták a maradék időben áttörni a vendégek. Azonban a támadásban a félidő utolsó perceiben akadt némi zavar a mi részünkről, ezért hiába volt a sok kapura támadás, nem született annyi gól, Viczina pedig még két perces kiállítást is kapott. 30 perc elteltével 8 gólos veszprémi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok (Félidőben: 17-9).
 
Mi kezdhettük a második játékrészt, bár nem tétlenkedtek sokáig a fiúk, Harnóczy lövését fogta a komlói kapus. Szilléry viszont szemfüles volt a kontránál, és szinte a teljes pályán végig vitte a labdát, amit meg sem állított a gólvonalon túlig. A kapuban a Frankot váltó Bai is hamar és jól kapta le a játék fonalát, egymást követően két támadást is hárított, Viczina viszont szabálytalanság miatt másodjára is a kispadra került, és nem kellett sokat várni arra, hogy Szabó is kövesse őt. Így kettős emberhátrányban, megfogyatkozva támadtunk, Szilléry ügyesen adta le a szélre Répásinak, aki ezzel megszerezte első gólját A fehérmezesek jól használták ki a létszámfölényüket, több gólt is besoroztak ez idő alatt. A 38. percben ismét kiállításra került sor, ezúttal Árkos kapott két percet (38. perc, 20-12). Most jobban hoztuk helyzetbe magunkat a két perc során, egy gólt tudtak csak lőni a komlóiak. Vudi eladott labdából bombázta be az 5. gólját, kisvártatva Répási ismét a szélről ívelte be a sajátját, majd Harnóczy középről vette be kétszer is az ellenfél kapuját (44. perc, 24-13). A meccs háromnegyedénél állhattak újból heteshez a fehérek, amelyet Bai először védett, ám visszapattant a lövő kezébe a labda, így át tudta ívelni felette. A másik térfélen Szilléryvel szemben szabálytalankodtak, melyből egyrészt kétperces létszámfölény, másrészt pedig büntető dobás született, utóbbit Vudi értékesítette. A meccs háromnegyedénél már 11 gólt számoltunk rá a Komlóra, de Ivo Díaz inkább időt kért a soron következő támadás előtt (48. perc, 26-15). A passzívig kihúzott támadást végül Petrik fejezte be góllal. Egy szükségtelen szabálytalanság miatt harmadjára mértek két percet Viczinára, aki így kénytelen volt elhagyni a pályát, illetve Petrik is könnyebb sérülést szenvedett, de ápolni kellett. Az 52. percben a vendégek kértek egy percet, az egyeztetés után sikerült is gólt szerezniük. Gyors lerohanásból erre Fehér válaszolt a túloldalon, majd Frenkl blokkolta a kapuban a felé érkező labdát. A találkozó fináléjában Harnóczy több lövése is megakadt a komlói kapusban, ráadásul két perces kiállítást is kapott, cserébe Frenkl stabilan őrizte a kapunkat, Vudi, Vers, Fehér és Petrik pedig gondoskodott a gólokról, így a végeredmény 35-20 lett.
 
Ivo Díaz vezetőedző így értékelte a mérkőzést: "Gratulálok a fiúknak a mai győzelemhez. Úgy láttam, hogy amiket előzetesen megbeszéltünk azt magabiztosan tarották a mérkőzés egészén. Örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni a bajnokin és a legfontosabb, hogy dolgozzunk tovább, hiszen szeretnénk egyre közelebb kerülni a kitűzött céljainkhoz."

PARTNEREINK