Akadémia | 2024. okt. 18.

Újabb két pont az U16 I. osztályban

Nagyarányú győzelmet ünnepelhettek a mai napon U16-osaink a DEVM Csarnokban.
Az ország túlfeléről érkeztek vendégeink a 6. fordulóban, akik a mai találkozó kezdési jogával hamar begyűjtötték az első találatukat. Rögvest érkezett is rá a válaszlövés Sterbiktől, fél perc alatt mindkét csapat büszkélkedhetett már egy góllal. A következő percekben is gyorsan váltották egymást a találatok, a mi oldalunkról Balogh és Géczy szerzett újabb gólokat (3. perc, 3-3). Eladott labdák után Kiss került többször is helyzetbe, 3 gólos előnyt szerzett nekünk, Szőnyi lövése sajnos emgakadt a kapusban (8. perc, 6-3). Nagyon jó ütemet kaptak el a fiúk, hiszen hiába húzta be a Békés a 4. gólját, Sterbik egy és Czira tripla gólja, valamint Szabó védése után időkérés késztette őket (11. perc, 10-4). A támadást Szabó védte, így mi indulhattunk meg, Sterbik ezúttal viszont a kapufát találta el. Balogh sárgáját követően ismét megszereztük a labdát, amivel Balogh rezgette meg a hálót. Továbbra is markáns előnyben tartottuk magunkat, Szabó védését követően Sterbik és Géczy is betalált (16. perc, 13-4). A 17. percben szerezték meg a vendégek az 5. góljukat, de rövid időn belül négyszer is betaláltunk nekik Sterbik, Gulyás, Czira és Szőnyi jóvoltából. Súlyos szabálytalanság miatt a 20. percben Géczy piros lappal hagyta el a pályát, az ezt követő hetest azonban kihagyta a Békés, Ivo Díaz pedig időt kért (20. perc, 17-5). A támadás nem eredményezett újabb gólt, a túloldalon ellenben Szabó jól őrizte a hálónkat. A két perces emberhátrány letelte előtt még támadhattunk, viszont ebből sem lett gól, a békésiek azonban bevették a kapunkat. A 22. percben hetest harcoltunk ki, Czira ebből megszerezte az 5. találatát. Az utolsó percekben kissé kapkodott mindkét csapat, egy-egy gól született mindössze, így 19-7-es részeredménnyel várhattuk a folytatást.

A második játékrészt is feszes tempóban kezdtük, az első három percben nem engedtük gólt lőni a Békést, ám Szőnyi egyszer, Czira kétszer talált be a mi részünktől, ezt követően szerezték meg a vendégek a 8. góljukat. Ezt a találatot is háromszor adtuk vissza nekik Sterbik és Balogh közreműködésével, Vas-Kovács pedig nem hagyta, hogy a labda áthaladjon a gólvonalunkon (32. perc, 25-9). A következő percekben viszont többször is pontatlanok voltunk, az adódó helyzeteket pedig a Békés rendre ki is használta, hetesből és ziccerből is szereztek gólokat, és a hárították is a lövésünket. A negatív periódusunkat Kiss találata törte meg, majd Gulyás, Czira és Gebri is növelte az előnyünket. Ezután újabb percekig bevehetetlennek tűnt a vendég kapu, négy próbálkozásunkat is meghiúsította a vendégek hálóőre. A 40. percben Gulyás lövése már célba ért, a vendégeknek addig is sikerült faragni a hátrányukból (30-13). Ismét hullámzó percek következtek, Vas-Kovács védett, és Czira is betalált, viszont a vendégek ezúttal eredményesebbek voltak mind a hárítás, mind a gólok számában (44. perc, 31-16). Sterbik hozta el az újabb gól-dömpinget, rövid időn belül Czira, Gulyás, Táll, Gebri volt eredményes, és még két percre emberelőnybe is kerültünk. A fináléban is a veszprémi fiúkon volt a hangsúly, Vas-Kovács kettőt fogott, Gulyás háromszor, Czira egyszer talált be, a vendégek pedig egy góllal tudtak szépíteni, így a végeredmény 40-17 lett a bakonyi fiatalok javára.
 
Ernei Bence edző a mérkőzés után eképpen summázta a látottakat: "Gratulálok az egész csapatnak és boldog vagyok a győzelem miatt. Külön öröm számomra, hogy mindenki egyaránt részese lehetett a mai sikernek."

PARTNEREINK