Akadémia | 2024. Ápr. 18.

U18 korosztályban is megszereztük a két pontot

Végig vezetve aratott nagyarányú győzelmet serdülő korú keretünk.
A fekete mezes Veszprém indította a mérkőzést a fehérmezes Elektromossal szemben, Elter hamar meg is szerezte ebből az első gólt, de az Elektromos kontrája hamar érkezett rá. Birnbauer és Bovánovics is próbálkozott, de mindkét labda a kapu előtt maradt, mígnem a 3. perc végén Dopjera bűntetője betalált. Tari a gyors támadást védte, ebből Elter második gólja született meg (4. perc, 3:1). A második vendég gólra is Elter válaszolt, majd Dopjera ezúttal jobbszélről húzott be egy találatot. A 8. perc végén Bovánovics bombájának örülhetett a közönség, így már dupláztuk góljainkat az Elektromoshoz képest. A9. perc végén bűntetőhöz jutott a fővárosi keret, ám Tari nem engedett a nyomásnak, és hárította a lövést, az ezután indított támadásból Bock ívelt egyet jobbszélről. Egy perccel később Dopjera kapott két percet, az Elektromos pedig hetes lehetőséget, ezúttal célba is ért a labda. A folytatásban Birnbauer is eredményes volt, illetve a pályára visszakerült Dopjera is meglőtte az átellenes felső sarkot (13. perc, 9-5). A meccs negyedénél előbb Tari bravúros védésének, majd Fazekas átlövés góljának örülhettünk, Bock találata után pedig már kikérte egy percét a Bp. Elektromos SE (18. perc, 11-5). Az időkérés utáni percek a vendégeknek kedveztek, háromszor is betaláltak, míg a mi részünkről Harnóczinak sikerült csak gólt szerezni, ráadásul Fazekast is kiállították. Tari dupla védése akasztotta meg a vendégek rohamát, de ezután sme sikerült bevennünk a kapujukat, így a 22. percben Ivo Díaz időt kért (12-9). A taktikai megbeszélés után Bock ügyesen futott be a védősor mögé, így könnyedén szerzett gólt, ám a túloldalon újabb hetesből szerzett pontot az Elektromos. Válaszul Birnbauer tört a kapura, majd Schmidt rezgette meg a hálót, és labdaszerzésből Bock is egymaga végig vitte a labdát, ezzel 16-11-er módosítva az aktuális eredményt. A vendégek a 25. percben ismételten hetesből szereztek gólt, majd emberelőnyhöz jutottunk, ezalatt Juhász-Tóth egyszer, majd Harnóczi pedig kétszer volt sikeres, és Tari is bemutatott egy védést. A félidő finisében a vendégek íveltek egy gólt, illetve begyűjtöttek egy kétperces kiállítást is, míg a mi részünkről Dopjera hozott egy újabb hetes gólt, így 20-14-el mentek szünetre a keretek.
 
A második játékrészben is bőszen ostromolták a kapunkat a fehérmezesek, egyből egy góllal nyitották a 31. percet, Bock kapufája után viszont Tari védett, az indításból pedig Bovánovics lőtt újabb gólt, ám fél perccel később kiállítást kapott. Az emberhátárnyban a vendégek góljaira Elter kontrázott, így meg tudtuk tartani a gólfölényünket, ráadásul Tari a 9. védése után az első gólját is prezentálta a szurkolóknak (35. perc, 23-17). Fazekas és Bock jeleskedett, ám előbbit a 40. percben két percre kispadra ültették, cserébe a bűntetődobás kapufát ért. Tari jól védte a kaput, Elter, Bovánovics és Iváncsik pedig gólokat hozott, ellenfelünknél pedig hamar összeszedett 3 két eprc miatt piros lappal állítottak ki egy játékost. A rendes játékidő háromnegyedénél kért ismét időt Ivo Díaz, aki a folytatásra Szentnert küldte a kapuba, ekkor 29-19 volt az állás. A vendégek elkezdtek felzárkózni, Tóth is kapott két percet, így nem nyugodhattunk az előnyünkkel, a 49. percre 4 gólt faragott le a hátrányából a Bp. Elektormos SE. Az 50. percben érkezett Juhász-Tóth és egy átlövés góllal hozta ismét lendületbe a csapatot és kisvártatva Czinczás is felírta nevét a gólszerzők közé (52. perc, 31-23). A fináléban a védekezésben egészen jól szerepeltünk, támadásból pedig Iváncsik, Fazekas, Schmidt, Harnóczi szerzett gólokat, így a végeredmény: Veszprém Handball Academy  37 : 26 Bp. Elektromos SE.
 
Ivo Díaz eképpen vélekedett a találkozóról: "Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Öröm volt látni azt a küzdést és akaratot, amit a pályán tanúsítottak a fiúk. A gyakorlás volt a legfőbb célja a mérkőzésnek, hogy véghez vigyük azokat a feladatokat, amiket megbeszéltünk. Bár voltak apró hibáink, azon túl elégedettek lehetünk és úgy érzem, jó úton haladunk a céljaink felé."

PARTNEREINK