Akadémia | 2024. jún. 06.

TALKADEMY - Jó döntés volt 15-16 évesen belépni a profi kézilabda világába

Interjú korábbi akadémistánkkal, Eklemovic Márkóval
Eklemovic Márkó a 2023/24-es szezonban az NB I idei bronzérmeséhez, a MOL Tatabánya KC csapatához igazolt, ahol ebben a sorozatban 20 mérkőzésen 14 gólt szerzett. Márkó nemzetközi színtéren is bemutatkozhatott: az Európa Ligában 3 mérkőzésen 5 alkalommal vette be az ellenfél kapuját. Vele beszélgettünk ottani beilleszkedéséről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli céljairól.
 
MOL Tatabánya KC Facebook oldala

Hogy érzed magad Tatabányán? Milyen volt az első szezonod a "bányásznál"? Sikerült a beilleszkedés?
Eklemovic Márkó: "Köszönöm szépen, nagyon jól érzem magam Tatabányán. A felnőtt csapattársaim nagyon segítőkészek voltak, így a beilleszkedés meglehetősen gyorsan ment. Ráadásul apukám egykori csapattársa, Vili bá' (Uros Vilovski) most az én csapattársam és szobatársam a külföldi utazásaink során, aki szintén sokat segített tapasztalatával a pályán és azon kívül is."
 
Hogy érzed, mennyit fejlődtél az elmúlt egy évben? 
E.K.: "Egy szezon után elmondhatom, hogy nagyon jó döntés volt 15-16 évesen belépni a profi kézilabda világába, annak ellenére, hogy óriási a különbség a NB1 és az utánpótlás között. Több játékszegmensben fejlődtem és nagyon sokat tanultam az idén.  Meccsről meccsre egyre több játéklehetőséget kaptam, a szezon második felére kiharcoltam 30-40 perc játékidőt is bizonyos meccseken. Ez a szezon abból a szempontból is sikeres volt, hogy a csapatommal, a Mol Tatabánya Kézilabda Klubbal bronzérmesek lettünk a Magyar Bajnokságban."

A csapat idén elindult az Európa Ligában. Milyen volt nemzetközi szintéren is bizonyítani? 
E.K.: "Nagyon élveztem az Európa Liga légkörét, számomra sikeresek voltak a percek, amiket a pályán töltöttem és nagy élmény volt gólokat lőni, gólpasszokat adni a legmagasabb európai színpadon is."
 
Mennyire hiányzik Veszprém? A volt csapattársaiddal mennyire tartod a kapcsolatot?
E.K.: "Gyakran hazajárok Veszprémbe, így a veszprémi barátaimmal folyamatosan tartom a kapcsolatot és az akadémiás csapattársaimmal szoktam találkozni a válogatott összetartókon is."
 
Milyen célokat fogalmaztál meg magaddal szemben az idei szezonban?
E.K.: "Szeretnék folyamatosan tovább fejlődni és napról napra jobb lenni."
 
A jövőre vonatkozóan mi az elképzelésed a pályafutásodat illetően?
E.K.: "Sok munkával olyan szintre szeretnék eljutni a kézilabdában, hogy meghatározó játékos legyek a Klub és Válogatott számára. Hosszú távú célom a legrangosabb versenyeken szerepelni, mint a BL, az Európa Liga és a válogatott világversenyek."
 
Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!
 

PARTNEREINK