Akadémia | 2024. febr. 23.

Szoros végjáték után győzelem az Ajka ellen

U21-es csapatunk itthon tartotta a két pontot a vármegyei rangadón
Az NB I/B 19. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata a KK Ajka KFT együttesét fogadta a DEVM Csarnokban. A mérkőzést a vendégek kezdték és a Végh Barna, Czabula, Bene, Bőti, Balogh védősorral állt fel a Veszprém. A kapuban Győri Nándor védett. Az ajkai csapat első lövése nem talált kaput, majd a másik oldalon sem sikerült eredményesen befejezni a támadást. A második vendég támadás egy beállós góllal zárult, majd egy labdavesztés után megszerezték  második góljukat is. (0:2 2.perc)
Győri Nándor zseniális védése után Végh Bálintot indította aki végül megszerezte csapata első gólját a 3. perc végén. Mind a két csapat kemény és szervezett védekezést mutatott, így csupán 1-1 gól esett mindkét oldalon. (2:3 5.perc) Győri Nándor már harmadik védését mutatta be a mérkőzésen, majd Dinko Đanković reklamálásért sárga kapott kapott.  A csapatok nehezen tudták bevenni egymás kapuját, így az eredmény nem változott (2:3 8.perc) Fókuszált védekezés jellemezte a következő perceket is 1-1 gól esett mindkét oldalon. (3:4 11.perc) Ekkor az Ajka edzője, Velky Péter, kikérte első idejét. Gólcsend jellemezte a félidő első felét, Bene Zsombor 2 góljával sikerült egyenlíteni majd átvenni vezetést. (6:5 20.perc)  A következő percek veszprémi pillanatokat hozott, Bőti Dominik és Végh Bálint kapuba találó lövésével 3 góllal el tudtak menni a hazaiak. (8:5 21.perc) Dinko Đanković 2 gólos vezetésnél kikérte első idejét. A 2-3 gólos különbséget tovább tartották a csapatok, Czabula Huba időntúli hétméteresével 2 gólos veszprémi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. (11:9 30.perc)

A második félidőt a Veszprém kezdte meg és Bőti Dominik két gólja gyorsan 4-re növelte az akadémisták előnyét. Ekkor még az Ajka két gólra vissza tudott kapaszkodni, de a Veszprém szélről többször is büntetni tudott, majd Szabó Tas ziccer gólja, állította be az 5 gólos különbséget. Ekkor Velky Péter kikérte második idejét is. (16:11 35.perc) A második félidő derekán pályára Jajic Damjan és Hunyadi Dániel érkezett és mind a két játékos góllal mutatkozott be a csapatban. Győri Nándor zseniális lövéseket hárított, így tudta 3 gólon tartani a vendégeket. (18:15 45.perc) Amikor az Ajka két gólra kapaszkodott fel, Dinko Đanković időt kért. Az időkérés jót tett a hazaiaknak Füry Félix szélről, Czabula Huba hetesből növelte a veszprémi előnyt újra 4-re. (25:21 53.perc) A következő 2 perc ajkai gólokat hozott, újra két gól volt a két csapat között a különbség, ekkor Dinko Đanković kikérte utolsó idejét is. (25:23 57.perc) Az Ajka egy hatalmas hajrával egy hetes után feljött 1 gólra majd Barna János Dániel az utolsó veszprémi lövést kapu fölé lőtte. Velky Péter kikérte utolsó idejét, 14. másodperccel a vége előtt. A vendégek hatalmas rohammal törtek kapura, ám  az utolsó emberhez már nem jutott el a labdájuk, így a Veszprém egy góllal végül győzelmet aratott  a KK Ajka KFT ellen. (25:24 60.perc)

A két vezetőedző így értékelte a csütörtöki találkozót:

Dinko Dankovic: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez úgy gondolom a mérkőzés nagyobb részét eredményben uralni tudtuk, így megérdemelt 2 ponttal gazdagodtunk. A meccs vége izgalmasabbra sikeredett, de végül örülök, hogy pozitiv végkimenetele lett a mérkőzésnek. Voltak apró kilengések, de srácok motiváltak voltak, látszott rajtuk a küzdeni akarás. Mindemellett köszönjük szépen, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre, remek derbi volt egy nagyszerű hangulattal. 

Velky Péter: Természetesen célunk mindig a győzelem de elégedett lehetek a csapat teljesítményével. Jól kezdtük a mérkőzést, sokáig sikerült is 1-2 gólon tartani a veszprémi csapatok, ám több technikai hiba után sikerült átvenniük a vezetést. Keményen és fókuszáltan védekeztünk, ami igaz a Veszprémre is, így ez megmutatkozott a gólok alakulásán. Támadásban sajnos több hibával játszottunk és technikailag nem tudtuk véghez vinni azt, amit szerettünk volna. Úgy gondolom a mérkőzés végén remekül sikerült felzárkóznunk és a döntetlenre is lett volna esélyünk, de egy technikai hiba miatt nem sikerült végül a pontszerzés. Dolgozunk tovább, hiszen fontos mérkőzések várnak még ránk.
 

PARTNEREINK