Akadémia | 2024. febr. 09.

Óriási csatában harmadjára is győztünk a Tatabánya ellen ma

Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, az idegek harcában azonban a Veszprém taktikázott jobban.
A mai harmadik Veszprém-Tatabánya mérkőzés is a vendégek támadásával indult, melyből hamar gólt szereztek, de Báder gólja rögvest érkezett. Előbb a Tatabánya, majd a Veszprém harcolt ki hétméteres büntetőt magának, melyet egyaránt gólra váltottak a csapatok. A negyedik perc végén létszámfölénybe kerültünk, és Edwards a második hétméteresét is belőtte, majd a megszerzett labdát Fenyő ívelte be az üres kapuba. Kovács szépen helyezkedett, a védett lövés után pedig ismét két percre előnybe kerültünk, Edwards pedig a harmadik hetesét lőtte be (6. perc, 5-3). Ezután sajnos több hibát is vétettünk, így előbb támadásból, majd hetesből szerzett góllal egyenlített a Tatabánya. A 11. percben Fenyő találatával ismét átvettük a vezetést, de az újabb hetest Várady-Szabónak nem sikerült kivédenie, így ismét egál lett. Szujó a szélről, Zvolenszki átlövésből, Apró pedig középről húzta be első találatát a folytatásban, így építve a Veszprém előnyét, de a Tatabánya szorosan zárkózott vissza. Kovács védése után nem tudtuk végig vinni a labdát, a támadásból pedig heteshez jutott a vendég csapat, melyet góllal fejeztek be (19. perc, 9-9). A 20. perc végén Gulyás István időt kért, ami után Edwards kapott újabb hetesre lehetőséget, melyet beívelt a kapus felett. Az egy gólos előnyt Kovács védése rövid ideig stabilizálta, de Fenyő kiállítása és egy újabb vendég hetes után 10-10-et mutatott az eredményjelző. A 23. percben fordította Bányász csapata, ellenben Lantos és Báder lövésével visszavettük a vezetést, viszont a 25. percben egyidejűleg állítottak ki mindkét csapatból egy-egy főt két percre. A feszült hangulatban előbb vissza egyenlített a Bányász kerete, majd Edwards is kapott két percet, de a kapott hetes gól után Szökrényes és Gáncs-Pető is betalált (27. perc, 14-13). Mindkét fél több hibát ejtett, az első harminc perc lejárta előtt még időt kért a Tatabánya. Az ezt követő lövés megakadt a kapufában, így ismét hozzánk került a támadás joga, melyből Szujó szerzett újabb veszprémi gólt. A sípszó előtt Szökrényes sikerült egy találatot behúznia, amire még a vendégek tudtak válaszolni egyet, így a félidei eredmény 16-14 lett.
 
Hazai támadással folytatódott a küzdelem, de technikai hiba miatt kis időn belül a Tatabányához került a labda, akik egy perc alatt ledolgozták a kétgólos hátrányukat, majd egy hétméteressel (melynek folyományaként Fenyőt a kispadra ültették két percre) még a vezetést is átvették. Hibás csere miatt még egy embert nélkülöznünk kellett, szerencsénkre a támadás nem végződött góllal, Gáncs-Pető viszont megrezgette a hálót a túloldalon. Szabálytalanság miatt Edwards második két percét is begyűjtötte, ezt követően bár a hetest megfogta Várady-Szabó, a kipattanó labda viszont rossz kezekbe pattant, így végül mégis gólt szerzett a vendég csapat. Kisvártatva nem csupán két gólos-, de kettős ember hátrányba is kerültünk, Lantos gólja szépített ezután (38. perc, 18-19). A vendégek is begyűjtöttek egy kétperces kiállítást, majd Lantos egálra hozta az állást. A 20. tatabányai gól után szabálytalanság miatt a vendégek kerültek kettős hátrányba, Edwards pedig hétméteresből húzta be a Veszprém 20. találatát. A feltüzelt hangulatban heteshez jutott a Tatabánya, melyet ismét belőttek, de előbb Edwards, majd Lantos kontrázott erre. A 10. vendég hetes már nem jutott túl Várady-Szabón, megőrizve a 22-21-es pillanatnyi állást a 43. percben. Lantos újabb gólját követően a 49. percben második egy percét is kikérte a vendégek vezetőedzője. Technikai hiba miatt a Veszprém indulhatott meg, melyből Szökrényes 3. gólja született meg. Passzívig támadott a Tatabánya, mire átjutott a hatos falon, ám Várady-Szabón már nem jutott túl a lövés. A 49. percben Gulyás István is élt az egy perces taktikai megbeszélés lehetőségével, majd Gáncs-Pető fantasztikus kínai gólt mutatott be. Válaszul a Tatabánya ívelte be Várady-Szabó felett, de Szujó rövid passzok után a szélről ismét betalált. Az idegek harcában felváltva követték egymást a gólok a két fél részéről, a veszprémiek közül Lantos és Gáncs-Pető szerzett találatot. Az 55. perc elején Edwards passzából Lantos brillírozott, majd Szökrényes bombázott egyet (57. perc, 30-24). Utolsó időkérését is felhasználták a vendégek, a folytatásban Várady-Szabó bravúros védést mutatott be, Szujó azonban súlyos szabálytalanság miatt piros lapot kapott. A finisben Turza is begyűjtött egy kétperces kiállítást, Lantos a 8., Fenyő pedig a 3. góljával örvendeztette meg a szurkolókat, a meccs végeredménye így 32-25 lett a Veszprém javára.
 
A mérkőzés után Gulyás István így értékelte a csapat teljesítményét: "Mindenekelőtt nagyon örülünk a győzelemnek, gratulálunk a fiúknak a küzdelemhez, de meg kell jegyezni, hogy tudunk ennél jobban is játszani. Több szituációra is készültünk, mégis sok volt az ezekből kapott gól, nem jöttek elő az edzésen gyakoroltak éles helyzetben. Némiképp küszöböltünk az elmúlt héten szerzett csorbán, de még vissza kell rázódnunk az őszi szezonban mutatott formánkba. "

PARTNEREINK