Akadémia | 2024. máj. 02.

Negyedik győzelmünket is besepertük mára

Ahogy szurkolóink a lelátón, úgy csapatunk a pályán volt kitartó, ennek gyümölcseként négy gólos győzelmet aratott U20 csapatunk a Komlóval szemben.
A vendég csapat kezdte a mai utolsó találkozót, technikai hiba miatt viszont másfél percnél mi kezdeményezhettünk támadást, amiből Fenyő meglőtte az első gólt. Horváth-Szabó védése után Halupka is betalált átlövésből, 3 percnél viszont a Komló is megszerezte az első találatát. Szökrényes sárgája után újabb gólt lőttek a vendégek, majd Szujó tőle nem megszokott módon hétméteresből volt eredményes. Mindkét oldalon kétpercet osztottak ki a játékvezetők, előbb a mi részünkről Zvolenszkinek, majd épp mielőtt kiegészültünk, került emberhátrányba a Komló. Ezt az előnyt sajnos nem sikerült a mi javunkra fordítani, sőt, a Komló átvette a vezetést (9. perc, 3-4). Hiába talált be Szökrényes és Báder is, a Komló tartotta a lépést, és nem engedett az előnyéből, rendre 1-2 góllal előttünk járt. 14 percnél egy kisebb malőr akasztotta meg a játékmenetet, egy kirepülő labda a kispadnál felborított egy vizes palackot, de rövid időn belül a csapatok elhárították az akadályt a folytatáshoz. Rontott lövésből Szujó tudott gólt lőni, de hamar jött rá a vendég kontra, 15 perc után 7-9 volt az állás. Hosszú percekig nem tudtuk túllőni a komlói kapuson a labdát, cserébe a védekezésünk is távol tudta tartani őket. A 21. percben Szujó labdaszerzéséből Lantos indult meg, aki Gáncs-Petőnek adta tovább a labdát egy parádés gólra. Ekkor időt kért a Komló edzője (9-10). Gól egyik oldalon sem jött egészen a 23. percig, Szökrényes kiállítása miatt heteshez jutottak a vendégek, melyet be is húztak. Szerencsére gyorsan jött Fenyő ziccere, és Horváth-Szabó is a kritikus pillanatban fogott egy labdát, ennek és Gáncs-Pető lövésének köszönhetően 25 percnél 11-11-re egalizáltunk. Passzívig játszott a Komló, és meg is szerezték a támadásból a 12. góljukat, így Gulyás István is időt kért. Szökrényes révén két perces létszámfölényre és hetesre is lehetőségünk nyílt, ám Szujónak egymás után kétszer is megakadt a lövése a kapusban. Szerencsénkre Horváth-Szabó is remekelt a kapuban, Edwards pedig be tudta ívelni a még üres kapuba, így ismét egyenlőre hoztuk az állást, fél perccel a vége előtt Elter pedig a vezetést is megszerezte nekünk. Az utolsó másodpercben Horváth-Szabó védése kellett ahhoz, hogy előnnyel menjen pihenőre a csapatunk, 30 perc után 13-12 volt za állás.
 
Kicsit döcögősen indult a második félidő számunkra, az eladott labda szerencsére nem okozott veszélyt, így Szujó újabb gólt szerezhetett a 31. perc végén. Gáncs-Pető hetesekből szállított gólokat, ám a túloldalon hetesből és ziccerből is jött utánunk a Komló (35. perc, 16-15). A következő percek a kapusokról szóltak mindkét oldalon, a mi térfelünkön ezúttal Kovács bizonyíthatott – két-két védést láthattunk mindkét féltől. Szorosan a nyomunkban volt a Komló, Edwards és Fenyő bombái révén tudtuk tartani a két gólt (42. perc, 19-17). Kovács továbbra is remekelt, Lantos kínaija viszont megakadt a kapusban. A meccs háromnegyedénél kért újból időt a komlói csapat edzője (20-18). A labda visszakerült hozzánk, előbb Báder, majd Turza húzott be egy gólt ellenfeleinknek. A 20. vendég gól után Zvolenszki ismét kétperces kiállítást kapott, Fenyő azonban egy remek cunderrel vágott vissza. A Komlónak is nélkülöznie kellett egy játékosát, Lantos használta ki a helyzetet, majd még az emberelőnyben Szujó is gólt szerzett (50. perc, 25-21). Jól védekeztünk, Edwards ismét betalált, így a komlóiak kikérték a második egy percüket (54. perc, 26-23). Technikai hibából ismét mi támadhattunk, ráadásul ismét emberelőnyben, Gáncs-Pető pedig a szélről lőtte be a jobb felső sarokba a labdát. Kevesebb mint négy perccel a vége előtt Lantos lőtt bombázott be egy hatalmas gólt, arra sarkallva a vendégeket, hogy a harmadik időkérést is felhasználják. Szabálytalanság miatt Szökrényes kapott két percet, a Komló pedig a büntetőlövést értékesítette (28-24). Az utolsó percben Turza harcolt ki hetest, Gáncs-Pető ezúttal viszont a kapufát találta el. A Komló időntúli szabaddobással fejezhette volna be a meccset, de erről lemondtak, így maradt a 29-25-ös végeredmény.
 
Gulyás István vezetőedző a találkozó végén elégedetten nyilatkozott: "Nagyon motivált Komlóval néztünk ma farkasszemet, ami érződött az egész mérkőzés során. Apró Botond hiánya némiképp érezhető volt, valamint kevesebbet tudtunk a héten a Diákolimpia miatt együtt edzeni, de cserébe több más játékos jutott lehetőséghez. Időnként elég parázs hangulatú és szikrázó volt a mérkőzés, de a végére helyenként ötletes támadójátékkal sikerült realizálni a győzelmet."

PARTNEREINK