Akadémia | 2024. okt. 12.

Megvan az első győzelem!

Megszerezte első győzelmét NB I/B csapatunk a Rákosmente ellen, akik végül lehengerlő 9 gólos győzelmet arattak a bajnokság 6. fordulójában.
Az NB I/B bajnokság 6. fordulójában a Veszprém Handball Academy a Rákosmente csapatát fogadta. A mérkőzést a vendégcsapat kezdte és az Apró, Gáncs-Pető, Balogh, Szabó, Birnbauer, Szujó védősorral állt fel a Veszprém. A kapuba Győri Nándor kezdett. A találkozó első találatára a harmadik támadásig kellett várni, majd a vendégek góljára beállóból Szabó Levente válaszolt. A játék ekkor felpörgött, a Rákosmente büntetőből talált be, azonban a Veszprém miután ellentámadásba lendült, Birnbauer, Gáncs-Pető és Szujó Zsombor góljával átvették a vezetést. Győri Nándor védései és Gáncs Pető Máté harmadik találata után a Rákosmente vezetőedzője kikérte első idejét. (8:3 8.perc) A pár perc pihenő a mérkőzés képén nem változtatott, a 4-5 gólos különbség maradt a csapatok között. Gáncs Pető Máté labdát szerzett, majd ziccerből talált újra a kapuba, amivel megszerezte csapata 12. gólját. Fiatal balszélsőnk, tovább gyarapította góljainak számát, először büntetőből, majd indításból talált be, így a Rákosmente edzője kénytelen volt kikérni második idejét is. (14:6 17.perc) Az első félidő derekán lelassult a játék, a csapatok a védekezésre helyezték inkább a hangsúlyt, a Veszprém magabiztosan tartotta 6-7 gólos előnyét. A játék a 27. perctől 2 veszprémi és 1 vendég találatot eredményezett, így 20:13-as eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. (20:13 30.perc)
 
Az akadémisták kezdték a második félidőt a Szujó, Birnbauer, Horváth, Janowszky, Hoffmann, Szabó támadósorral. Az első akcióból Szabó Levente lőtt a hálóba, majd Győri Nándor védése után Hoffman Balázs is betalált szélről. (22:13 32.perc) A vendég együttes ekkor többször válaszolt beállóból, de Janowszky és Szabó duplája nem engedte közelebb eredményben a Rákosmentét. (24:15 33.perc) Balogh Botond 2 perces kiállítása sem nem rázta meg ekkor a veszprémi alakulatot, Győri Nándor védésből indította Hoffman Balázst, aki ziccerből talált be, ezzel 10 gólra növelve a Veszprém Handball Academy előnyét. A 10 gólos különbséget szépen tartották az akadémisták, de a Veszprém támadásai nem bizonyultak taktikailag hatékonynak, így Tombor Csaba kikérte első idejét. (28:18 44.perc) Horváth Péter passzából Janowszky Botond volt kétszer eredményes majd Horváth Péter és kapusunk, Győri Nándor is gólt szerzett így 13 volt már a különbség. Ekkor a Rákosmente utolsó idejét is felhasználta. (32:19 47.perc) Kardos Márton érkezett a pályára és első gólját meg is szerezte átlövésből, a hazaiak védelme ekkor hatékonynak bizonyult a mérkőzés utolsó 5 percéhez érve.  A Rákosmente igyekezett ledolgoznia hátrányát, átlövésből sikerült lefaragnia 10-re de Apró Botond betörésből járt túl az ellenfél eszén. A 57.-ik és a 59.-ik percben talált még Gáncs-Pető Máté szélről a hálóba, amivel beállította a 9 gólos különbséget (38:29 60.perc)

PARTNEREINK