Akadémia | 2024. okt. 09.

Idősebb korosztályban is felülkerekedtünk a listavezető Komlón

U20-as keretünk szép játékkal végül 6 gólos győzelmet aratott a Komló ellen.
U20 korosztályban is a Komló kezdhette a mérkőzést, az eddig listavezető csapat fehér mezben lépett pályára, míg mi pirosban. A 2. perc elején Edwardsal szemben szabálytalankodtak, így kétperces emberhátrányt és büntetőt mértek rájuk a játékvezetők, utóbbit Elter húzta be, ezzel megszerezve az első gólt. Fél perccel később a Komló is behúzta az első találatát, de gyors lerohanásból Szökrényes visszavette a vezetést, majd labdaszerzést követően Edwards is bebombázta első lövését. A határozott védelem mellé társultak Horváth-Szabó védései is, így megmaradt a két gólos előnyünk. Pár percig mindkét félnek minden igyekezete ellenére sem sikerült átjuttatni a labdát a gólvonalon, pedig a mi részünkről Elter egy második heteshez is odaállhatott, végül a 9. percben szerezte meg második gólját a Komló. Ezt követően Varga rontott lövéséből indulhattak meg ismét, amiből nem csak a harmadik góljukat lőtték meg, de Eltert is kiállították 2 percre. A kapufa sajnos most nem nekünk kedvezett, Edwards próbálkozása után a Komló indulhatott meg, amiből átvették a vezetést. A túloldalon Varga egalizált egy időre, viszont a vendégek gyorsaságuknak köszönhetően újra fórba kerültek. Szujó, Schmidt és Iváncsik voltak a főszereplők a folytatásban, nekik köszönhetően visszaszereztük a kétgólos előnyt, Horváth-Szabó pedig stabilizálta azt (14. perc, 7-5). A vendégek ezt követően időt kértek, a támadás jogát viszont megkaparintottuk magunknak, Fenyő lövését viszont védte a fehérek kapusa. A 18. perc végére ismét átvették a vezetést a vendégek, minden igyekezetünk ellenére nem sikerült gólt lőni nekik, ebben az is hátráltatott minket, hogy Fenyőt kiállították két percre. Varga és Horváth-Szabó kellett ahhoz, hogy visszazárkózzunk melléjük. A gyors támadásaikra kevésbé tudunk visszazárkózni, és épphogy kiegészültünk létszámban, Szökrényes került a kispadra. A 23. percben 11-11-nél kért időt Gulyás István, és bár gólt nem szereztünk az emberhátrányban, de sikerült kivédekezni a Komló támadásait. Szujó szélről ívelt góljának örülhetett a népes szurkolótábor, majd a túloldalon Horváth-Szabó védett hatalmasat. Tóthot viszont kiállították, így ismét hátrányból kellett előre törnünk, és a következő percekben is Szujó és Horváth-Szabó remeklésének tapsolhatott a nézőtér. Varga elleni szabálytalanság miatt ezúttal hozzánk került a létszámbeli előny, a hosszúra nyúlt támadást Szujó fejezte be a szélről. Az első félidőt végül a Komló fejezte be támadással, az időntúli szabaddobás elakadt a falban, így 14-11-es részeredménnyel mentek hosszabb pihenőre a csapatok.
 
Az előző játékrészből felspannolva nyitottuk meg a második 30 percet, és egyből Elter gyors góljával jöttünk vissza a játékba. Gyorsan reagáltak a vendégek is erre egy találattal, majd egy elcsípett labdával Szökrényes rohamozta le ismét a kapujukat. A 33. percben heteshez állhatott a Komló, ami újabb gólt eredményezett nekik. A magasabb fokozatra kapcsolt csapatunk Varga és Szökrényes góljával, valamint Szentner hárításával és a sorozatos jó faltokkal tudott meglépni a Komlóval szemben, a vendégeket ez időkérésre sarkallta (35. perc, 18-13). Az attak végén kapufát ért a labda, így mi indulhattunk ismét, Varga pedig átlövésből hozta a kívánt eredményt. Két lerohanásból kapott gólt gyűjtöttünk be, válaszul Schmidt kétszer is betalált az üres kapuba félpályáról (39. perc, 21-15). Kapkodás miatt rövid időn belül kétszer is lehetőséget adtunk a Komlónak a gólszerzésre, de Elter ismét behúzta középről, majd a 41. percben Bock is bejegyezte magát a gólszerzők közé. Szentnerre, Fenyőre és Juhász-Tóthra vetődött a reflektorfény, nekik köszönhetően stabilan tartottuk a 6 gólos előnyt (46. perc, 25-19). Szentner 4. hárítása után Szökrényes harcolt ki hetest, Varga pedig bepattintotta a labdát a gólvonalon túlra. Jó védekezéssel és Iváncsik góljával a 49. percben ismét időkérésre kényszerítettük a Komlót (28-20). A védelem ezúttal is jól tette a dolgát, ám a kontrából csak egy eladott labda kerekedett. A 21. vendég gól után Szökrényes második alkalommal is a kispadra került, a két perc alatt viszont jól védekezve tudtuk távoltartani az ellent. Az 53. percben élt az időkéréssel Gulyás István, a technikai egyeztetést követően Iváncsik ívelt góljával fejeztük be a támadást. Felpörögtek a komlóiak is, rövid időn belül két gólt faragtak le a hátrányukból. A másik térfélen Tóth harcolt ki hetest, amit Varga ugyanúgy pattanóból értékesített. Gyors lerohanások váltották egymást, ami inkább a Komlónak kedvezett, három percen belül négy lőtt góljuk és egy védésük is volt, míg a mi részünkről ez idő alatt Juhász-Tóth és Fenyő talált be, Szentner pedig egyet hárított. A finisben Árkos és Iváncsik volt még eredményes, a végeredményt pedig a vendégek gólja állította be, 34-28-as veszprémi győzelemmel zárult a találkozó.
 
A meccs lefújása után Gulyás István vezetőedző eképpen nyilatkozott csapata teljesítményéről: "Nagyon elégedett vagyok, hiszen a Komló markáns játékerőt képvisel, így különösen jelentős ez a győzelem. A küzdeni akarás már alapvető a srácoknál, emellé társult ma a lendület és a jó játék is, így sikerült itthon tartani a két pontot. A 2009-as születésű fiatalok is nagyon jól jöttek be a meccsbe, és annak ellenére, hogy keveset tudunk így együtt edzeni, dinamikusan ment a játék. Persze nem voltunk hibátlanok, volt jó pár olyan elem, ami nem úgy sült el, ahogy gyakoroltuk az edzéseken, de ennek ellenére mindenki tudta és tette a dolgát."

PARTNEREINK