Akadémia | 2024. szep. 05.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy - Vecsési KKFT

Itthon kezdjük a 24/25-ös NB I/B-s szezont
Az NB I/B bajnokság 1. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata a Vecsési KKFT ellen lép pályára itthon, a Veszprém Arénában. A mérkőzést a Veszprém Handball Academy YouTube csatornája fogja 17:00-tól élőben közvetíteni.

Megújult kerettel és szakmai stábbal kezdte meg U21-es csapatunk a 24/25-ös szezonra való alapozást. A fiúk augusztusban három edzőmérkőzés keretein belül próbálhatták ki magukat, melyek során bár a Budai Farkasok kétszer is nagyobb falatnak bizonyultak, a Várpalotai BSK ellen magabiztos győzelmet arattak. A Vecsési KKFT szintén három edzőmérkőzésen lépett eddig pályára, ahol a Békési KS KFT, Rákosmente és Kézi Batta NKFT ellen mérhették össze tudásukat. Tavaly két alkalommal találkoztunk a vecsési alakulattal, akkor idegenben (22:29) és hazai pályán (33:25) is győzedelmeskedtünk velük szemben.
 

Csapatunk jelentős átalakuláson esett át: 11 játékos távozott, míg 12 új játékossal töltöttük fel a keretet, köztük 5 saját nevelésű tehetséggel és 7 akadémián kívüli igazolással.

Távozók: Barna János Dániel (Veszprém Handball HC),  Bene Zsombor Soma (Budai Farkasok - Rév) Bőti Dominik (QHB-Eger), Czabula Huba (QHB-Eger) Füry Félix  (TSV Ottobeuren Handball - Németország) Győri Nándor (NEKA) Jajic Damjan (Falken HSG Bieberau/Modau - Németország) Sisa Rajmond (VfL Fredenbeck - Németország) Szabó Tas, (KK Ajka KFT), Végh Bálint (Veszprém Handball Club), Tóth Mihály (Rákosmente), Viski Szabolcs (Balatonfüredi KSE).

Érkezők: 
Horváth Péter (Csurgói KK), Janowszky Soma (NEKA), Kardos Márton Csaba (NEKA), Szabó Levente (NEKA), Török-Vida Zsombor (Veszprémi Kézilabda KFT).
Saját nevelésű játékosaink közül: Adam Dopjera (U18), Apró Botond (U20), Edwards Benjámin Glenn (U20), Fenyő Jordán (U20), Gáncs-Pető Máté (U20), Szentner András (U18), Várady - Szabó László (U20).
 
NB I/B-s gárdánk csapatkapitánya, Balogh Botond osztotta meg gondolatait a Vecsés elleni mérkőzést megelőzően: 
 
 

Tombor Csaba így nyilatkozott az szezon első bajnoki mérkőzése előtt:
“A héten elrajtol számunkra a bajnokság, és az első fordulóban a Vecsés ellen mérkőzünk meg. Természetesen legfőbb célunk, hogy tovább fejlődjünk, hiszen a csapatunk jelentősen megfiatalodott a tavalyi szezonhoz képest. Szeretném, ha a fiúk jó teljesítményt nyújtanának és kihoznák magukból a maximumot. Úgy gondolom, ha sikerül jó játékot produkálnunk, és ez pontokban is megmutatkozik, akkor az hatalmas lökést adna a csapat önbizalmának. Igyekszünk nagy elszántsággal és magabiztossággal beleállni a szombati párharcba.”
 
Balogh Dávid, a Vecsési KKFT csapatának vezetőedzője is megosztotta gondolatait a találkozó előtt:
"Számunkra az alapozás nagyon jól sikerült, a csapat keményen dolgozott, hogy elérje a kívánt formát a bajnokság kezdetére. A játékosok motiváltak, és az edzői stáb elégedett az elvégzett munkával. A következő mérkőzésen a Veszprém ellen szoros küzdelemre számítok, de mindent megteszünk, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot. Azt várom el a játékosoktól, hogy maximálisan koncentráljanak, tartsák be a taktikai utasításokat, és hozzák ki magukból a legjobbat - ha ez teljesül, én elégedett leszek."

A szombati összecsapáson Csányi Tibor és Tóth Dávid fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Hargitai Gábor és Papp Richárd Csaba lesznek.

2024 szeptember 07. | 17:00 | NB I/B 1. forduló | Veszprém Handball Academy U21 - Vecsési KKFT | Veszprém Aréna, Veszprém
 

PARTNEREINK