Akadémia | 2024. okt. 03.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy U21 - Szigetszentmiklósi KSK

Szigetszentmiklós ellen szerezhetjük meg első győzelmünknek az NB I/B-ben
Az NB I/B bajnokság 5. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata a Szigetszentmiklósi KSK-t fogadja pénteken a DEVM Csarnokban. A mérkőzés 18:00-kor veszi kezdetét, amit a Veszprém Handball Academy YouTube csatornája fogja élőben közvetíteni.
 
Nem úgy alakult U21-es keretünknek a szezon rajt, ahogy azt szerették volna. Múlt héten a OTP Bank - Pick Szeged U21-es csapata ellen nem sikerült a pontszerzés, így 4 mérkőzésből csupán egy döntetlent tudtak felmutatni, ami azt jelenti, hogy 1 ponttal a tabella jelenlegi 15. helyén helyezkednek el.  E heti ellenfelünk, a Szigetszentmiklós, eddig veretlenül teljesít az NB I/B-ben, eddig összesen 8 pontot gyűjtöttek, legutóbb pedig 32:28-as győzelmet arattak a Százhalombatta ellen. A tavalyi szezonban két alkalommal találkoztunk velük, ahol mindkét csapat egyszer-egyszer tudott győzedelmeskedni.
 
 
A Szigetszentmiklósi KSK kerete is átalakult a nyár folyamán, 8 játékos érkezett a nyáron és 5 távozott a 23/24-es szezon végén:

Távozók: Kerkovits Gyula (Csömör KSK), Szabó Bence (Százhalombattai KE), Bali Richárd (visszavonult), Vitáris Norbert (visszavonult), Tóth Márton

Érkező: Brandt Balázs (Balatonfüredi KSE), Cvitkovic Mario (Tatran Presov), Dieffenbacher Ron Yunis (Fuchse Berlin), Kovács Márk (Tatran Presov), Németh Alex (Albatro Siracusa), Pulay Gábor (Veszprémi KKFT), Schmid Péter (HE-DO B.BRAUN Gyöngyös), Szabados Márton (Győri ETO- UNI FKC KFT)

A pénteki mérkőzés előtt balszélsőnk, Gáncs-Pető Máté osztotta meg gondolatait:
 
 
A közelgő bajnoki mérkőzés kapcsán a Veszprém és a Szigetszentmiklós vezetőedzőjével, Tombor Csabával és Imre Vilmossal beszélgettünk, hogy mit várnak a soron következő találkozótól. 

Tombor Csaba: “A bajnokság egyik legerősebb csapata ellen lépünk pályára, akik úgy gondolom joggal pályáznak az NB I-be való feljutásra. A nyári időszakban látszik, hogy komoly erősítéseket hajtottak végre, többek között külföldi játékosokat is szerződtettek és az eddigi eredményeik is szerintem magukért beszélnek. Bár a papírforma szerint nem mi vagyunk a favoritok, célunk, hogy felszabadult és kreatív játékkal rukkoljunk elő, amellyel a szurkolóinknak is örömet tudunk majd okozni. Számunkra ez a mérkőzés egy remek alkalom arra, hogy újabb lépéseket tegyünk a fejlődésünk érdekében, és több területen is tapasztalatot szerezzünk."

Imre Vilmos: “Ugyanolyan maximális energiával készülünk a Veszprém elleni rangadóra, mint ahogy azt tettük az előző 4 fordulóban is. Természetesen továbbra is meg szeretnénk mutatni, hogy mire vagyunk képesek és a legjobb teljesítményünkkel akarunk előrukkolni. Sajnos van néhány sérültünk, de igyekszünk kihozni magunkból a maximumot. Tiszteljük a Veszprémet és az ott elvégzett munkát, tudjuk milyen minőségi képzés folyik ott, de természetesen győzni szeretnénk idegenben. Az alapozásunk úgy gondolom jól sikerült, a 7 edzőmeccs úgy érzem segített, hogy megtaláljuk az új játékosok helyét a csapatban és szerencsére a bajnoki rajt is sikeresnek tekinthető. Tisztában vagyunk azzal, hogy még miben tudunk fejlődni és előrelépni, de ezért dolgozunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk."

A pénteki összecsapáson Haskó Tamás Károly és Natkai Norbert fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Babiczky Tibor és Pap András Tibor lesznek.

2024 október 04. | 18:00 | NB I/B 5. forduló | Veszprém Handball Academy U21 - 
Szigetszentmiklósi KSK | DEVM Csarnok, Veszprém
 

PARTNEREINK