Akadémia | 2024. okt. 11.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy U21 - Rákosmente

Fontos pontokat tarthatunk itthon hétvégén a Rákosmente ellen.
A NB I/B bajnokság 6. fordulójában U21-es csapatunk a Rákosmentét fogadja szombaton a Veszprém Arénában. A mérkőzés 17:00-kor veszi kezdetét, amit a Veszprém Handball Academy YouTube csatornája fogja élőben közvetíteni.
 
Múlt héten az addigi veretlen Szigetszentmiklós csapata ellen léptünk pályára, és bár nagyot küzdöttünk, a pontszerzés sajnos elmaradt, így a bajnokságban 1 ponttal jelenleg a 15. pozíciót birtokoljuk a tabellán. Mostani ellenfelünknek sem indult jól egyelőre a szezon, múlt héten a Százhalombatta ellen nem sikerült győzedelmeskedniük (32:24), így 5 forduló után, 0 ponttal a tabella utolsó helyén találhatóak. Tavaly két alkalommal mértük össze erőnket az akkori újonc Rákosmente csapatával, anno itthon (20:19) és idegenben is (24:28) a veszprémiek örülhettek a mérkőzés végén. 
 

A Rákosmente csapata is nagymértékben átalakult a nyár folyamán, 4 távozójuk mellé 7 új érkezővel vágtak neki az új idénynek. Szombaton több ismerős arcot láthatunk majd soraikban, hiszen volt akadémistáink közül két kapusunk is, nevezetesen Nánási Lajos Bálint és Tóth Mihály teheti tiszteletét a mérkőzésen.

Érkezők: Boldoczki Botond (PLER - Budapest), Mészáros Imre (MOL Tatabánya KC), Molnár Marcell (Tatai AC), Szabó Máté (Csepel DSE), Tass Barnabás (Tatai AC), Tóth Mihály (Veszprém Handball Academy), Vízler Máté (PLER - Budapest)

Távozók: Bóka Dominik Levente (Csepel DSE), Fodor Martin (PLER - Budapest), Hrabák Miksa Zalán (külföld), Igali Gergő Ádám (Csepel DSE)

A bajnoki forduló előtt, Horváth Péter osztotta meg velünk gondolatait
 
 

A közelgő bajnoki mérkőzés kapcsán a Veszprém és a Rákosmente vezetőedzőjével, Tombor Csabával és Őze Beátával beszélgettünk, hogy mit várnak a soron következő találkozótól:

Tombor Csaba: "Lezárult az első öt mérkőzéses szakasz, amely megmutatja, hol tartunk jelenleg. Az elmúlt öt fordulóban a tabella első öt helyezettje közül négy csapattal is megmérkőztünk, ami egyértelműen komoly kihívást jelentett számunkra. Úgy gondolom, látszódnak a fiúkon a fejlődés jelei, de még több és több tapasztalatot kell szereznünk, mert jelenleg ez lehet az egyik dolog, ami akadályozhat bennünket abban, hogy teljesen felvegyük a versenyt a mezőnnyel. A szombati mérkőzés rendkívül fontos lesz számunkra, hiszen akarva-akaratlanul pontokra van szükségünk. Továbbra is a fejlődés útját követjük, de ha győzni akarunk, akkor maximális fegyelemre és fókuszra lesz szükségünk. Úgy gondolom, hogy ha kijavítjuk a hibáinkat, akkor az eredmények is előbb-utóbb tükrözni fogják azt a célt, amit kitűztünk magunk előtt."

Őze Beáta: "Úgy éreztem, a szezon előtti felkészülésünk megfelelő volt, de az eddig elért eredményeink hatására ezt át kellett értékelnem. Most inkább úgy fogalmaznék, hogy a lehetőségeinkhez képest igyekeztünk, de ez kevésnek bizonyult. Jelen helyzetben nincsenek elvárásaim a mérkőzéssel kapcsolatban és, ha bármely szegmensben látok előrelépést, már boldog leszek. Nincs olyan szempont, amire most érdemben támaszkodhatnánk. Ahhoz, hogy pontokkal távozzunk Veszprémből, minden játékrészben sokkal jobban kell teljesítenünk."

A szombati összecsapáson Budai-Bock Krisztián László és Wenzel Tamás fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Vágvölgyi Mária és Magyar-Besszer Viktória lesznek.

2024 október 12. | 17:00 | NB I/B 6. forduló | Veszprém Handball Academy U21 - Rákosmente | Veszprém Aréna, Veszprém

PARTNEREINK