Akadémia | 2024. okt. 18.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy - Százhalombattai KE

Régi-új ellenfelünkkel szemben tarthatjuk itthon a két pontot.
A NB I/B bajnokság 7. fordulójában U21-es csapatunk a Százhalombattai KE csapatát fogadja szombaton a Veszprém Arénában. A mérkőzés 17:00-kor veszi kezdetét, amit a Veszprém Handball Academy YouTube csatornája fogja élőben közvetíteni.

Múlt héten magabiztos játékkal szerezte meg U21-es csapatunk első győzelmét a Rákosmente ellen a bajnokságban, ezzel pedig a fiúk 3 pontjukkal a tabella 12. helyére ugrottak fel. Az NB I/B jelenlegi 10. helyezettje, a Százhalombattai KE egy évnyi NB II-es szereplés után tért vissza a bajnoksághoz, ahol eddigi 6 mérkőzése alatt 2 győzelemmel büszkélkedhet, múlt héten viszont a  PV-CENTRAL Békési FKC ellen nem sikerült otthon tartaniuk a két pontot (33:39). Legutóbb a 22/23-as szezonban találkozott a két csapat egymással, az akkori 2 találkozó 2 veszprémi győzelmet hozott. Idegenben 3 góllal (22:25), míg otthon 14-el (34:20) múltuk felül most szombati ellenfelünket.
 

A frissen feljutó Százhalombattai kerete is átalakult a nyár folyamán, összesen 10 új játékossal vágtak neki az új idénynek. Szombaton pedig régi ismerőssel is találkozhatunk a bajnoki mérkőzésen, hiszen volt akadémistánk, Körtélyesi Zoltán is tiszteletét teheti a pályán.

Érkezők: Csikós Levente (utánpótlás), Dupsi Dávid (Dabas KC), Horváth Dávid (Buda Farkasok - Rév), Karbucz Bence (Balatonfüredi KSE), Kovács Bence Konsztantin (Érdi KSE - kölcsönből vissza), Körtélyesi Zoltán (Tatai AC), Kreisz Márk (Tatai AC), Szabó Bence (Szigetszentmiklósi KSK), Szövérdffy Szabolcs (Budai Farkasok - Rév), Zatureczki Kevin (Tatai AC), 

A bajnoki forduló előtt, fiatal átlövőnk, Fenyő Jordán osztotta meg velünk gondolatait:


A közelgő bajnoki mérkőzés kapcsán a Veszprém és a Százhalombattai alakulat  vezetőedzőjével, Tombor Csabával és Koncsár Gergellyel beszélgettünk, hogy mit várnak a soron következő találkozótól:

Tombor Csaba: "Az utóbbi három mérkőzésen már láthatóak voltak a fiúk folyamatos fejlődésének jelei, ami a múlt héten végre pontokban is megmutatkozott. A hétvégi mérkőzésen a legjobb formánkat szeretnénk hozni, és célunk, hogy a két pontot itthon tartsuk. Ez a győzelem rendkívül fontos lenne a csapat számára, hiszen további motivációt adna ahhoz, hogy ezen a fejlődési úton haladjunk tovább. Mindent megteszünk azért, hogy egy jó mérkőzésen erősítsük meg helyünket a tabellán."

Koncsár Gergely: "A nyári felkészülésünk jól sikerült, ahogy ezt az első mérkőzésünk is jól jelzi. Azóta viszont hullámzó teljesítményt mutat a csapat, ami tekintve, hogy újoncok vagyunk a bajnokságban még elfogadható. Az új játékosok nagy erősítést jelentenek, úgy gondolom, hogy a keret teljesen alkalmas arra, hogy felvegye a versenyt a másodosztályban. Alapvetően egy gyors, futós mérkőzésre számítok, amelyből bármelyik csapat kijöhet győztesen. Ha koncentráltak és fegyelmezettek maradunk az egész mérkőzésen, akkor véleményem szerint, jó esélyeink vannak arra, hogy pontokat hozzunk el Veszprémből. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz ebben a bajnokságban benn maradni, hiszen a csapatok negyede kiesik. Így tulajdonképpen középmezőnyben kell ahhoz végezni, hogy egy csapat jövőre is az NB1/B-ben folytathassa. Ezáltal ez a bajnokság egy nagyon izgalmas verseny, ahol nincs sok hibázási lehetőség, és nagyon fontos számunkra, hogy a bajnokság végén is ebbe a középmezőnybe tartozzunk." 

A szombati összecsapáson Garai Balázs Róbert és Varasdi Levente Zoltán fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Kertész Adél és Hargitai Gábor lesznek.

2024 október 19. | 17:00 | NB I/B 7. forduló | Veszprém Handball Academy U21 - Százhalombattai KE| Veszprém Aréna, Veszprém

PARTNEREINK