Akadémia | 2024. szep. 17.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy - DEAC

Debreceni ellenfelünket fogadjuk a 3. fordulóban
Az NB I/B bajnokság 3. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata a DEAC-ot fogadja vasárnap a Veszprém Arénában. A mérkőzés 16:00-kor veszi kezdetét, amit a Veszprém Handball Academy YouTube csatornája fogja élőben közvetíteni.

Múlt héten a Veszprémi KKFT ellen léptünk pályára, ahonnan egy nagyon izgalmas végjátékban 1 ponttal távoztunk. Vasárnap a jelenleg első helyen lévő hibátlan mérleggel rendelkező DEAC ellen küzdünk tovább, akikkel a tavalyi szezonban 2 győzelmi mérleggel zártunk. Idegenben 2 (28:30), itthon pedig 9 góllal múltuk felül mostani ellenfelünket. A DEAC az első fordulóban a Rákosmentét, majd múlt héten a Százhalombatta verték meg, ezzel begyűjtve a két pontot, így a bajnokság jelenlegi első helyén állnak.
 

A DEAC kerete is átalakult a nyár folyamán a 10 távozó mellett 6 játékos érkezett a csapathoz:

Távozó: Almásy Richárd, Dobos Balázs, Hornyák Zoltán, István Péter, Karnok Donát, Király Máté Maródi Ádám, Mórucz Ádám, Mucza Norbert, Tóth Máté

Érkező: Csabai Barnabás Gergely (ÓAM-Ózdi KC), Hermann Ákos (Tatai AC), Kovács Bence (Mezőkövesdi KC), Kurucz Máté (ETO University Handball Team) Radvánszki Zsolt (OTP Bank - Pick Szeged U21) Tusjak Márton (OTP Bank - Pick Szeged U21)

Csapatunk is jelentős átalakuláson esett át: 11 játékos távozott, míg 12 új játékossal töltöttük fel a keretet, köztük 5 saját nevelésű tehetséggel és 7 akadémián kívüli igazolással.

Távozók: Barna János Dániel (Veszprém Handball HC),  Bene Zsombor Soma (Budai Farkasok - Rév) Bőti Dominik (QHB-Eger), Czabula Huba (QHB-Eger) Füry Félix  (TSV Ottobeuren Handball - Németország) Győri Nándor (NEKA) Jajic Damjan (Falken HSG Bieberau/Modau - Németország) Sisa Rajmond (VfL Fredenbeck - Németország) Szabó Tas, (KK Ajka KFT), Végh Bálint (Veszprém Handball Club), Tóth Mihály (Rákosmente), Viski Szabolcs (Balatonfüredi KSE).

Érkezők: Horváth Péter (Csurgói KK), Janowszky Soma (NEKA), Kardos Márton Csaba (NEKA), Szabó Levente (NEKA), Török-Vida Zsombor (Veszprémi Kézilabda KFT).
Saját nevelésű játékosaink közül: Adam Dopjera (U18), Apró Botond (U20), Birnbauer Zsombor (U20), Edwards Benjámin Glenn (U20), Fenyő Jordán (U20), Gáncs-Pető Máté (U20), Szentner András (U18), Szujó Zsombor (U20), Várady - Szabó László (U20).


NB I/B-s keretünk irányítója, Janowszky Botond osztotta meg gondolatait a DEAC elleni mérkőzést megelőzően: 
 
 

Tombor Csaba így nyilatkozott az szezon harmadik bajnoki fordulója előtt: "Most vasárnap úgy gondolom, hogy az egyik legerősebb játékos állománnyal rendelkező csapat ellen lépünk pályára, így az erőviszonyokat tekintve kifejezetten komoly kihívás vár ránk. Folytatni szeretnénk azt a munkát és mentalitást, amely az Éles elleni mérkőzésen jellemzett minket. Emellett célunk, hogy előre lépjünk a taktikai fegyelmezettségben és technikai tudásban egyaránt, mert ezeken a területeken látok magunkban még fejlődési potenciált."

Mándi Norbert a DEAC csapatának vezetőedzője is megosztotta gondolatait a találkozóval kapcsolatban: "A felkészülés során úgy gondolom, hogy amit terveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítani. Mivel átalakuló csapatunk van, idő kell, mire minden a helyére kerül, de a folyamat szépen alakul, lépésről lépésre. A célkitűzésnél az 1-5. hely valamelyikét tűztük ki. A nyár folyamán hat új játékos érkezett a csapathoz, akik nagyon jól beilleszkedtek, és az edzések kiváló hangulatban telnek. Tudjuk, hogy a veszprémi csapat is nagy átalakuláson ment keresztül az előző szezonhoz képest: új játékosok és új edző érkezett hozzájuk, nekik is időre van szükségük, mire összecsiszolódnak. A vasárnapi mérkőzés nem lesz könnyű, hiszen a Veszprém mindig a bajnokság egyik, ha nem a leggyorsabb csapata. A visszarendeződés mindenképpen fontos tényező lesz a mérkőzésen, valamint támadásvezetéseink során a minél pontosabb játék, mert a hazai csapat labdaszerzéseiből nagy tempót tud diktálni."
 

A vasárnap összecsapáson Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Babiczky Tibor és Pap András Tibor és lesznek.

2024 szeptember 22. |16:00 | NB I/B 3. forduló | Veszprém Handball Academy U21 - DEAC | Veszprém Aréna, Veszprém
 

PARTNEREINK