Akadémia | 2024. máj. 23.

Beharangozó: Szigetszentmiklósi KSK - Veszprém Handball Academy

Elérkeztünk az utolsó bajnoki mérkőzésünkhöz
Az NB I/B bajnokság 30. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata Szigetszentmiklósi KSK otthonába látogat. A mérkőzés vasárnap 15:30 órakor veszi kezdetét az SZKSK Kézilabda Csarnokban.
 
A szezon utolsó fordulójához érve U21-es csapatunk 46 pontjával már biztosan a második helyen zárta az idei szezont. Múlt héten a DEAC csapatát győzték le 9 góllal (39:30), ezzel búcsúzva az idei szezon hazai küzdelmeitől. Azonban a tabella harmadik, egyben feljutást érő helyéért óriási verseny folyik, hiszen a Szigetszentmiklósaiknak csupán 1 pont az előnye a negyedik Békés elött. Múlt héten a Győr ellen nézett szembe a szigetszentmiklósi alakulat, de az idei bajnoktól 9 gólos (30:21) vereséget szenvedtek. Legutóbb decemberben nézett szembe a két csapat egymással, akkor nem sikerült U21-es keretünknek a győzelem ellenük (25:29)
 
 
A szigetszentmiklósi kerete jócskán átalakult a tavalyi szezonhoz képest a 13 távozó játékost 15 új érkezővel sikerült pótolniuk.
 
Távozók: Bécsi Ádám (Rákosmente), Bóka Dominik (Rákosmente), Czabán Márton (Vecsési KKFT), Hunyadi Dániel János (Dabas KC), Igali Gergő Ádám (Rákosmente), Marcsek Gábor (Vecsési KKFT), Mikita Bence (Hőgyészi SC), Skoda Levente (ÓAM-Ózdi KC), Szabados Márton (Győri ETO-UNI FKC KFT), Szamos Marcell (Rákosmente), Szkokán Szabolcs (PLER-Budapest), Takács Zalán (Külföld), Váczi Milán (Carbonex-Komló)
 
Érkezők: Borsos Máté (PLER-Budapest), Gábori Máté (HE-DO B.BRAUN Gyöngyös), Horváth Tamás András (BFKA Balatonfüred), Jenei Bálint Sándor (Salgótarjáni SKC), Kerkovits Gyula (Százhalombattai KE), Koszorus Simon (Veszprémi KKFT), Kovács Balázs Krisztián (Budapesti Honvéd SE), Lovistyek László (Balatonfüredi KSE), Márton Kristóf (utánpótlás), Mazák Martin (Ceglédi KK), Nagy Szabolcs Gergő (Budai Farkasok-Rév), Oláh Nándor (utánpótlás), Parzer Szabolcs Gergő (PLER-Budapest), Tóth Márton (Ceglédi KK), Turák Félix (FTC-Green Collect)
 
Az utolsó idei bajnoki mérkőzés előtt csapatkapitányunk, Szabó Tas osztotta meg velünk gondolatait:
 

 
A vasárnapi bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban a két csapat vezetőedzőivel beszélgettünk.
 
Horváth Csaba: "Vasárnap számunkra egy nagyon fontos ütközet vár, hiszen a Veszprém U21-es csapatát fogadjuk hazai pályán az utolsó fordulóban. Úgy gondolom minőségi kézilabdát láthat majd a szurkoló, hiszen a tabella második és harmadik helyezettje néz szembe egymással. Számunkra hatalmas tétje van a találkozónak, hiszen a bronzérem megszerzése esetén feljutunk az NB I-be, amivel egy régi álmunk válna valóra. Természetesen nagy erőkkel készülünk a találkozóra és mindennel azon leszünk, hogy megszerezzük a két pontot. Volt pár sérültünk és betegünk is a héten, akiknek a játéka még kérdéses, reméljük addigra meggyógyulnak. Szeretnénk méltóképpen és éremmel zárni az idei szezont."

Carlos Pérez: ”Szezonbeli utolsó mérkőzésünkre készülünk és büszkén mondhatom, hogy nagyon szép eredményeket értünk el, de nem szabad kiengednünk a végén sem. Ezen az utolsó, Szigetszentmiklós elleni találkozón is szeretnénk a legjobb formánkat mutatni, hogy bebizonyítsuk, van még bennünk bőven erő és elszántság - ehhez persze maximális koncentrációra lesz szükségünk hatvan percen keresztül. Sok játékosnak ez lesz az utolsó mérkőzése akadémiai színekben, így eme különleges alkalomból szeretnénk méltóképpen elbúcsúztatni őket.”
 
A vasárnapi összecsapáson Paska Dániel és Vastag Sámuel fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Bába Sándor és Horváth Péter lesznek.
 
2024. május 26. | 15:30 | NB I/B 30. forduló | Szigetszentmiklósi KSK – Veszprém Handball Academy | SZKSK Kézilabda Csarnok| Szigetszentmiklós

PARTNEREINK