Akadémia | 2024. febr. 08.

Beharangozó: Győri ETO-UNI FKC - Veszprém Handball Academy

Sorsdöntő ütközet vár U21-es csapatunkra a bajnokság első helyéért folyó küzdelemben
 
 
Az NB I/B bajnokság 17. fordulójában a Veszprém Handball Academy a Győri ETO UNI FKC otthonába látogat pénteken. A mérkőzés 19:00-kor veszi kezdetét Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Múlthéten U21-es csapatunknak is megkezdődött a tavaszi szezon, ahol az NB I/B-s bajnokságban a Vecsés csapatát fogadták hazai környezetben. A mérkőzés 8 gólos (33:25-ös) veszprémi győzelemmel zárult, így a fiúk 2 ponttal indították a 23/24-es szezon második felét. A listavezető győriek Ózdra látogattak a múlt héten, ahol 4 gólos győzelemmel térhettek haza, így megőrizték első helyüket a tabellán.
A két csapat legutóbb tavaly szeptemberben találkoztak egymással, ahol egy ki-ki mérkőzésen 24-24-es döntetlen hozott a rangadó. 
 

A Győr keretében is történtek változások a szezon legelején, 7 távozó mellett 10 új játékos érkezett csapathoz.

Távozók: DÉCSI GERGŐ (Veszprém Handball Academy U21), Gaál Levente (Várpalotai BSK), Győri-Dani Dávid (Komárom VSE), Lukács Soma (külföld), Molnár Renátó (Lipót), Pulai Dávid (Lipót), Újvári László (PTE PEAC)

Érkezők: Bali Bence (NEKA), Gerdán Tibor (HE-DO B.BRAUN Gyöngyös), Kathi Sándor (NEKA), Koncz András (CYEB-Budakalász), Kurucz Máté (QHB-Eger), Pásztor Imre (Carbonex-Komló), Radvánszki Zsolt (OTP Bank-Pick Szeged U21), Szabados Márton (Ferencvárosi TC), Szabó Ádám (NEKA), Takács Bence (Carbonex-Komló)


A pénteki rangadó előtt Czabula Hubát és vezetődzőnket, Dinko Dankovicot kérdeztük:
 
 
 

Továbbá a győriek trénere, Bencze József osztotta meg velünk gondolatait a mérkőzést megelőzően: "Több mint egy hónapos felkészülésen vagyunk túl, ahol több komoly mérkőzést sikerült játszanunk. Úgy gondolom, a fiúk felkészültek a bajnokság folytatására mind fizikálisan mind pedig szellemileg. Ősszel idegenben sikerült egy nehéz, hajtós mérkőzésen döntetlen eredményt elérnünk. Természetesen a pénteki mérkőzéssel az a célunk, hogy jó játékkal, támadásban és védekezésben is egy aránt, itthon tartsuk a két pontot. Sajnos vannak betegeink és sérültjeink is, de felkészültünk a mérkőzésre."

A pénteki összecsapáson Haskó Tamás Károly és Natkai Róbert fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Márczi Győző és Erdélyi Péter lesz
.
2024 február 9. | 19:00 | NB I/B 17. forduló | Győri ETO-UNI FKC - Veszprém Handball Academy | Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

PARTNEREINK